Aktuálitások

Nálunk mindig történik valami! Számos saját rendezvényt szervezünk, otthont adunk külsős megkereséseknek vagy épp beszámolunk legújabb fejlesztéseinkről, kedvezményeinkről. Tudj meg többet az aktualitásokról!

KAPTÁR arcok – Kollár Dániel

Hogy kerül egy pályára a Liverpool és a Chicago Bulls? És egyáltalán, mi köze van ennek a szövegíráshoz és a marketing menedzsmenthez? Minderre választ kaphattok, ha megismerkedtek Daniel Kollar , akit szövegíróként kéne bemutatnunk, de ez így messze nem fedné a teljes igazságot.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Őzse Attila

 
Őzse Attila fotós az élő példa arra, hogy a fegyelmezettség és a kreativitás nem zárja ki egymást. Sőt. Talán pont az életébe vitt rendszer teszi lehetővé, hogy kibontakoztathassa a tehetségét. Ő az, aki reggel mindig ugyanakkor jön be, szigorúan végigdolgozza a napját, és közben mégis kreatív munkák kerülnek ki a keze alól. Ja, és a KAPTÁR fotósa is egyben.
 
 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Gál Klaudia

Hogy kerül az adatvizualizáció a színpadra?
A KAPTÁRos Gál Klaudia grafikus idén egyetlen nem előadóművészként kapta meg a rangos Múzsa Reménység díjat, amit a magyar kultúra napjához kapcsolódva adnak át olyan fiataloknak, akik munkásságukkal, alkotásaikkal vagy művészi produkciójukkal Miskolc hírnevét öregbítik.
 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Balassa János

 
Az örök kívülálló, aki megtalálta a helyét

Megvan az a KAPTÁRos fazon, aki folyton Caramel plakátokkal a hóna alatt mászkál? Ő Balassa János, az InConcert tulajdonosa, akinek a Caramel brandet köszönhetjük. A diplomata apa kisfiának útja a szórakoztatóiparig a közgazdász- és bankvilágon, véletlen találkozásokon és kontinenseken át vezetett.

 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Járosi Zsombor

Chopin és a Nintendo

Zsombor még be sem fejezte az egyetemet, amikor már leigazolta az álommunkahelyek listáján előkelő helyen tanyázó IBM Budapest Lab (leánykori nevén Ustream), ahol most szinte egyszemélyben ő az Engineering Effectiveness részleg, emellett elismert játékfejlesztő. Habár minden arra mutatott, hogy születésétől fogva nyílegyenes út vezet a programozóságig, csak kevésen múlt, hogy most nem egy egészen másfajta klaviatúrán játszik.
 

TOVÁBB

KAPTÁR sikersztorik – Zalaba Krisztián

Szia Krisztián, köszönöm szépen, hogy elfogadtad a meghívásom!

Szia Bálint, én köszönöm, hogy itt lehetek.

Így első körben, kérlek, mutatkozz be pár szóban, mit gondolsz, mi a legfontosabb dolog, amit az embereknek tudnia kell rólad?

A nevem Zalaba Krisztián, és röviden úgy szoktam mondani, hogy tudatosság témában írok, illetve készítek online kurzusokat.

Megtennéd kérlek, hogy egy kicsit kibontod, hogy melyik része a legizgalmasabb számodra és miért?

Számomra nagyon izgalmas része az, ha mondjuk látom, hogy másoknak előre lendül az élete és inspirációt kapnak az írások és kurzusok által arra, hogy meghozzanak egy-egy döntést, akcióba lépjenek, illetve kipróbáljanak új dolgokat az életükben.

Mik töltenek fel téged igazán?

Nagy hatással vannak rám az olvasói levelek és visszajelzések. A kurzusok végén jellemzően van egy kérdőív, ahol a résztvevők adhatnak visszajelzést, hogyan használták fel a gyakorlatban a kurzusban tanultakat. Itt pedig öröm látni, hogy kinél mi indított el változást.

Röviden úgy foglalnám össze, hogy leginkább a tényleges tevékenység tölt fel, amikor alkothatok, és emellett nagyon szuper érzés látni, hogy ez másokra milyen hatással van.

Honnan jött ez az irány?

Még korábban a tesómmal volt egy marketingügynökségünk, amit több évig csináltunk. Idővel azt vettem észre, hogy egyre kevésbé vagyok lelkes aziránt, hogy új ügyfelet szerezzünk, csapatot bővítsünk, így elkezdtem megkeresni, hogy mi az én ún. „X-Men tulajdonságom”, ami a természetemből jön és másoknak értékes.

Ekkor elkezdtem egy kis kutatófolyamatot magamban – könyveket olvastam és sokat figyeltem befelé. Ebből született meg első lépésben a Csináld Meg! blog, ahol a személyes hatékonyságról, produktivitásról és célmegvalósításról írtam. Emellé kapcsolódtak be később az online kurzusok, az esettanulmányok és mostanra már kezd összeérni az egész.

Mit értesz az alatt, hogy „összeérni”?

Ezalatt arra gondolok, hogy a közeljövőben már egy helyen elérhető lesznek a blogbejegyzések, az esettanulmányok és a kurzusok is. Most főleg azon dolgozom, hogy személyre szabottabb folyamatok legyenek a weboldal mögötti rendszerekben.

Hogy kell ezt pontosan elképzelni? Hogyan épül fel egy napod?

Leginkább úgy, ahogy döntök (nevet).

Jellemzően még előző este átgondolom, hogy mik azok a következő lépések, feladatok, amivel nagy örömmel foglalkozom a következő nap, és általában délelőtt azokra fókuszálok. Amíg ezekkel nem végeztem, addig az emaileket és Facebookot sem igazán szoktam megnyitni.

Mivel nálam a délelőtt a szuperproduktív időszak, ekkor foglalkozom leginkább a „belemélyedős” feladatokkal, például az írással is. Én azt tapasztaltam, hogy délután 3-4 körül már valamennyire csökken a mentális energiaszintem – ilyenkor be szoktam iktatni egy általában 1 órás edzést. Átlagosan napi 5-6 órát töltök fókuszált munkával.

Milyen kihívásokkal találkoztál az első hónapok-évek során a blog kapcsán?

Igazából nem kimondottan volt olyan, amire kihívásként tekintettem volna, ugyanakkor talán a legmeghatározóbb az volt, hogy ki kellett választanom azokat a tevékenységeket, amelyek leginkább előrébb visznek – ez pedig tapasztalati úton ment.

Most sokkal inkább arra figyelek, hogy örömmel tegyem azt, amit teszek. Hiszek abban, hogy mindig olyan támogatást kapok, amire épp szükségem van, és bízom abban, hogy a megfelelő emberek a megfelelő időben úgyis bekapcsolódnak az életembe.

Mi motivált a nehéz pillanatokban?

Az, hogy amit teszek, amellett, hogy én is örömömet lelem benne, ténylegesen értéket ad a világnak.

Nyilván nálam is előfordul, hogy néha döcögősebben mennek a dolgok, de általában pont akkor érkezik egy-egy hálás olvasói levél vagy kedves visszajelzés, amelyek lendületet adnak.

Van valaki, akire példaképként tekintesz?

Korábban több híres vállalkozó és eszme rajongója is voltam, viszont úgy érzem, hogy jelenleg nincs ilyen.

Persze most is sok könyvet olvasok és vannak olyan szerzők, akik inspirálnak, de úgy érzem, hogy ez a fanatizmus már kivonult az életemből.

Mik voltak a legmeghatározóbb leckék, amiket az eddigi vállalkozóként megtanultál?

Az szerintem egy lényeges dolog, hogy tényleg örömmel tegyük azt, amit teszünk.

Én hiszek benne, hogy ha valamit örömmel csinálunk, akkor amellett, hogy az öröm energiájából hozunk létre dolgokat, ilyen dolgokat is vonzunk magunkhoz.

Ha visszaküldhetnél egy cetlit az 5 évvel ezelőtti önmagadnak, akkor mit írnál rá?

Azt, hogy jó úton vagy.

Ezt nagyon hamar rávágtad…

Igen, hiszek abban, hogy minden okkal történik – legyen az akár egy lendületesebb vagy nehezebb időszak, minden a fejlődésemet szolgálja.

Köszönöm szépen még egyszer a lehetőséget, további sok sikert kívánok neked!

Köszönöm én is, hogy itt lehettem, minden jót!

 

KAPTÁR arcok – Balla Dalma

Bemutatjuk Nektek Dalmát, szabadúszó grafikust és social media gurut, az eheti KAPTÁR arcunkat.

“Jelenleg grafikusként és UX/UI designerként dolgozom, illetve social media marketerként tevékenykedek. Emellett indítottam egy projektet, a Get Your Brand Together-t, ahol workshopokat és konzultációkat tartok, hogy kezdő vállalkozóknak segíthessek a marketing stratégiájuk és az arculatuk felépítésében.

Az elmúlt években sokféle munkahelyen megfordultam, és sok mindent kipróbáltam, de valahogy sehol sem találtam a helyem. Fontos számomra az, hogy egy jó csapatban legyek, és hogy azt csináljam, ami boldoggá tesz. Ezt eddig mindig máshol kerestem, de aztán rájöttem, hogy egyszerűbb, ha megteremtem magamnak. Így lettem szabadúszó, és csöppentem bele a KAPTÁR közösségébe is.”

Legfontosabb élettapasztalat, mióta vállalkozó/szabadúszó lettél?

Csak olyan munkát vállaljak el, amit 100%-osan magaménak érzek. Ha egy kicsi kétely vagy rossz érzés is van bennem bármivel kapcsolatosan, akkor semmiképp se menjek bele, hiszen a kezdeti apróságból egy óriási probléma lehet később. Röviden: ha ez nem egy “HELL YES!“, akkor egy “FCK NO!“. 😀

Mi a legizgalmasabb számodra az új kihívásokban?

Mondhatni keresem a kihívásokat, mert ezáltal tudok fejlődni és új dolgokat tanulni. Illetve ez az, amivel biztosítom, hogy izgalmasak legyenek a mindennapjaim. Számomra nagyon fontos, hogy folyamatosan legyen valami, amivel fenntartom az érdeklődésem, különben könnyen beleunok a monotonitásba.

Mi zavart a leginkább az otthon dolgozásban?

Elég szociális típus vagyok, ezért egy idő után már inkább demotiváló számomra otthon ülni egyedül, ráadásul a mozgáshiány miatt még fáradtabb is leszek. A Kaptár erre egy tökéletes megoldás volt számomra, hiszen tudok nyugodtan dolgozni, viszont ha mégis beszélgetni támad kedvem, akkor azt is megtehetem.

KAPTÁR arcok – Horváth Péter

Bemutatjuk Nektek Pétert, eheti KAPTÁR arcunkat, aki az European Consortium munkatársaként színesíti mindennapjainkat az irodában.

“Február óta a nagykanizsai székhelyű Európa Konzorcium projektmenedzsereként pályázatírásban és projektmegvalósításban veszek részt. A cég egyetlen pesti alkalmazottjaként lettem KAPTÁR-lakó. A legjobb budapesti coworking irodákról szóló cikk jókat írt a KAPTÁRról, meg, kellemes emlékekkel gondoltam vissza arra a 2012. decemberi estre is, amikor egyik barátom, Áron cimborája, itt tartotta a búcsúbuliját egy egyéves franciaországi elvonulása előtt.

Jelenleg egyetemnek írok finanszírozási pályázatot, illetve egy körforgásos gazdasággal foglalkozó nemzetközi projekt megvalósításában dolgozok. Az utóbbiban 10 Duna-menti ország vesz részt Németországtól Bulgáriáig, és a „termeld-használd-dobd el” helyett a „termeld-használd-használd újra” elvet próbálja a gyakorlatba átültetni.”

Mi a legjobb része a munkádnak?

Inkább az itt dolgozásnak: hogy olyan sokféle ember van körülöttem, aki teljesen mással foglalkozik. Üdítő ez a sokféleség.
Ja, meg a bejáró dolgozó kutyák. 🙂

Mi zavart a leginkább az otthon dolgozásban?

Bár előnyös volt, hogy sok mindet megcsináltam a háztartásban (Anna, a feleségem ezt nagyon díjazta :), de sokat forogtam önmagam körül, lelkileg nem tett jót, hogy kevés emberrel volt kapcsolatom.

Legnagyobb mérföldkövek az életedben?

A legfontosabb: 2004. augusztus 5. Hét év hosszú keresés után találkoztam Istennel, és személyesen, az egész testemben fizikailag megtapasztaltam azt, hogy tökéletesen szeretve vagyok. Ezek után levontam a következtetést: ha van Isten, akkor minden igaz, ami a Szentírásban van: van örök élet, Jézus él, Ő a Megváltó. Új életet kezdtem. 🙂

Miért választottad a KAPTÁRt?

Azért érzem jól magam a KAPTÁR-ban, mert az itt dolgozó emberek nagyon különféle dologgal foglalkoznak, másrészt jól esik kicsit bekapcsolódni a “belvárosi nyüzsgésbe.

KAPTÁR arcok – Nicole Fu

Bemutatjuk Nicole-t, aki Kanadában született és Szingapúrban nevelkedett. A legmeghatározóbb éveit Halifaxban, Tokióban és Montreálban töltötte. Utóbbi városban szerezte a diplomáját matematikából és statisztikából, és egy tech startupnál kezdett dolgozni, ezt követően pedig digitális nomád lett. Nicole szabadidejében szeret a természetben lenni és imádja a művészeteket.

Legfontosabb élettapasztalat, mióta szabadúszó lettél?

Kettő is van. Ne próbálj meg mindent egyedül csinálni. Vedd észre, ha valami nem megy úgy, ahogy kellene. Például: küszködsz a pénzüggyel, túl sok idődet és energiádat veszi el? Kérj segítséget, szervezd ki. A kapcsolattartás nem munka. A tervezés, kutatás nem munka. Légy aktív, tedd meg a lépéseket!

Mi a legjobb része a munkádnak?

Tanácsadóként szeretem az ügyfeleim és a problémák változatosságát és hogy teljes körű marketingesként minden nap csinálok valami újat. Szintén élvezem, hogy én választhatom ki azt, hogy mikor és hol dolgozom. Az időbeosztásomat az edzéseimhez igazítom, az ügyfelekkel való beszélgetéseket pedig különböző időzónákhoz. Ha napos idő van, dönthetek úgy, hogy aznap inkább nem dolgozom és helyette a szabadban töltöm az időmet. Távolról is dolgozom, így havonta váltom, hogy épp melyik városban vagyok.

Mi a legizgalmasabb számodra az új kihívásokban?

A félelem és a várakozás okozta szívdobogás, és az érzés, amikor valamivel sikeresen megbirkóztam. Tavaly nem sikerült megtanulnom ukulelézni, de sikerült egy snowparkban a korláton csúszni a snowboardommal.
Elindítottam egy szenvedély projektem is, a Coffee Colletif-et, és tanulom a Python-t, hogy egy webes applikációt csináljak művészet és utazás témakörben.

Miért választottad a KAPTÁRt?

 Az egyik barátom nagyon ajánlotta a KAPTÁRt, és engem teljesen megbabonázott. Emellett a weben is jó dolgokat olvastam róla.