Aktualitások

Nálunk mindig történik valami! Számos saját rendezvényt szervezünk, otthont adunk külsős megkereséseknek vagy épp beszámolunk legújabb fejlesztéseinkről, kedvezményeinkről. Tudj meg többet az aktualitásokról!

THE FUTURE OF GAMING 🎮 SZEPT. 13.

20-25 évvel ezelőtt, ha bemondtad volna egy állásinterjún, hogy a kedvenc hobbid videójátékokkal játszani, akkor lehet, hogy emiatt elbukod a melót. Ma már mindent átsző a játékok világa. 

TOVÁBB

“12 MAJOM” BESZÉLGET 🐒 AUG. 8.

Kipróbálunk egy új formátumot, egy új sorozatot, ahol nemcsak hallgatunk és okolunk egy téma szakértőjétől, hanem aktív hozzászólói, formálói is lehetünk az eseménynek 12 egyenrangú beszélgetőpartnerként.  Ebben a hónapban az önfejlesztés, önsegítés témáját járjuk körbe.

TOVÁBB

HŰS IRODA, ÜTŐS KÁVÉ

Nincs jó iroda jó kávé nélkül! A KAPTÁRban pedig van jó kávé, “szpesölti”, most ráadásul jó áron is elérhető lesz: ingyen! 

TOVÁBB

NONVERBAL NETWORKING 🤫 JÚL. 25.

Ezúttal egy rendhagyó Speed Networking eseményre várunk titeket. Az első elhagyása a rendnek a Margit szigeti találkozás lesz, a másik pedig a “Nonverbal / szavak nélküli” jelzőnk a kapcsolatépítésben.

TOVÁBB

DIGITAL NOMAD SPEED NETWORKING 👥 JÚL.10.

 
Sok szeretettel várunk minden digitális nomádot, egyéni vállalkozót, szabadúszót egy kötetlen találkozásra a KAPTÁRba. Készülünk ismerkedős játékokkal, popcorn-al és borral, az esemény után pedig együtt átmegyünk egy közeli bárba.

TOVÁBB

“12 MAJOM” BESZÉLGET🐒 JÚN. 27.

 
Kipróbálunk egy új formátumot, egy új sorozatot, ahol nemcsak hallgatunk és okolunk egy téma szakértőjétől, hanem aktív hozzászólói, formálói is lehetünk az eseménynek. Ebben a hónapban a munka jövőjéről beszélgetünk.

TOVÁBB

VISION BOARD WORKSHOP 🔮 JÚN.13.

 
A jövőtervezés minden időszámításban tűnhet nehéznek, talán épp manapság a leginkább. Viszont egy biztonságos, nyitott, nemzetközi közegben, kreatív eszközök és tippek megosztásával könnyebb lehet “jövőkép/vízió táblákról” ötletelni.

TOVÁBB

MINDEN VÉGZET NEHÉZ / kerekasztal beszélgetés

A tudásmegosztás jegyében örömmel adjuk közre legutóbbi kerekasztal beszélgetésünket! Őszintén cseréltünk tapasztalatokat arról, hogy milyen hullámai, fordulatai, fázisai vannak egy vállalkozási ötlet hátrahagyásának.

TOVÁBB

KAPTÁR BIKE TOUR 🚲 MÁJ. 21.

Az idei bringa túránk különlegessége egy nem akármilyen szponzoráció! A MATE BIKE hozzájárulásával elektromos biciklik hátán tekerhetjük most körbe a Duna partot  Ami garantált: könnyen teljesíthető km számok, hosszú “limonádé” szünetek és közös endorfin termelés.

TOVÁBB

MINDEN VÉGZET NEHÉZ🌪 MÁJ. 15.

Talán egy dolog nehezebb annál, mint hogy belekezdj egy vállalkozási ötlet megvalósításába: ha hátrahagyod azt. Három különböző szakmai életút váltáson keresztül beszélgetünk őszintén arról, hogy milyen hullámai, fordulatai, fázisai vannak ennek a folyamatnak. Mit tanulhatunk belőle? Hogyan befolyásolhatja a jövőbeli terveinket, döntéseinket és végső soron azt, akivé válhatunk általa?

TOVÁBB

GAME NIGHTS 🎲 MINDEN MÁSODIK SZERDÁN

Fontos, hogy néha elengedjük magunkat, és ne csak a munkára fókuszáljunk. Ehhez az egyik legjobb és agysejtekre legbarátságosabb módszer egy társasjáték est, ahol kipróbálhatod magad egy izgalmas játékban, versenyezhetsz a többiekkel és végül akár győztesként is kikerülhetsz – miközben szuperül érzed magad, egy nemzetközi társaságban. 

TOVÁBB

MINDENNAPI SZAVAINK🗣 ÁPR 18.

,,Egy expedícióra hívlak titeket, olyan terepre, ami nekem már bő 10 éves szenvedélyem és kíváncsiságom: mitől lesz egy beszélgetés emlékezetes és jelentőségteljes. Ez egy csinálós és abból tanulós kétórás workshop lesz, ami reményeim szerint vicces és elgondolkodtató tapasztalatokhoz vezet majd.”

TOVÁBB

INDAHOUSE TÁRSASMARATON 🎩 ÁPR 21

Az InDaHouse Hungary egy társadalmi innovációért dolgozó szervezet. Borsod megyei, hátrányos helyzetű gyerekekkel és fiatalokkal dolgoznak. Ebben az évben is részt veszünk az 500 órás társas maratonjukon, ami az idei adománygyűjtésük katalizátora.
 

TOVÁBB

KAPTÁR: THE OFFICE PARÓDIA VIDEÓ SOROZAT

Igazán nem mindennapi, csoda jó dolog, hogy a KAPTÁRban a csapattal van, hogy csak úgy fogjuk magunkat egy hétvégén és csinálunk épp akár csak a magunk örömére is néhány vidám videót, pl. a The Office ötletére. Íme itt a teljes sorozat mindenki szórakoztatására. 

TOVÁBB

2022 SZÁMAI BRAINSTORMING

Sokat dilemmáztunk azon, hogy mi lehet olyan nagyon érdekes nektek a tavalyi évünket illetően ha csak a számok tükrében mesélnénk róla. Nos…., megoszlottak a vélemények, ahogy a videó is mutatja…. 🙂 

TOVÁBB

KAPTÁR ALAPRAJZOK

Szeretnéd látni térképen mindhárom szintünk munkaállomásait? Itt megtalálod a KAPTÁR részletes alaprajzait!

TOVÁBB

DUNGEON&DRAGONS AT KAPTÁR 🧙‍♂️ FEB 15

Sokatoknak a KAPTÁR egy kiszakadást jelenthet a megszokott 40 órás mókuskerékből, a led-ben úszó irodákból, vagy a home office négy falából. Mi lenne, ha egy délután még ennél is tovább lépnénk és a munkából, meg a hűvös, szürke februárból kiugorva megidéznénk valami teljesen újat?

TOVÁBB

VISION BOARD WORKSHOP VICÁVAL ✂️ 01.24.

Ha januárban a naptárazós, célkitűzős tervezésen már túl vagy, esetleg nem is így kezdted az évet, hanem valamilyen kreatív, vizuális megoldást szeretnél, hogy fókuszban tartsa a számodra fontos dolgokat, várunk a vision board workshopon!

TOVÁBB

E-RESIDENCY WORKSHOP 👨‍💻 11.28.

[Angol nyelvű esemény] Join us for a workshop, where we will learn about the Estonian jurisdiction and business environment, also the e-Residency, and the benefits it offers to non-resident entrepreneurs. 

TOVÁBB

ARTIST’S WAY WEDNESDAYS ✍️ 11.09.

[Lezárult a jelentkezés] A téli sötétség közepette összegyűlünk, csiholunk egy kis közösségi szellemet és felkészülünk 2023-ra azzal, hogy közösen mélyítjük el kreativitásunkat és önismeretünket.

TOVÁBB

YOUR PERSONAL BRAND 👥 10.26.

[Angol nyelvű esemény] In this presentation, Bertalan Barta, the founder of Improwww Marketing, presents the operation of customer acquisition systems compared to traditional marketing tools. The lecture will talk about today’s defining trends, working methods and how you can build your own customer acquisition system to make your business even more successful.

TOVÁBB

MENTÁLIS JÓL-LÉTED KIRAKÓS JÁTÉKA 🧩 10.19.

 
Mi is az a pszichés jóllét és hogyan lehet ezzel dolgozni? Hogyan tarthatjuk szinten vagy fejleszthetjük? Nem kell ahhoz rosszul lenni fejben, hogy elkezdjünk foglalkozni a pszichés jóllétünkkel. Sőt, akkor sem kell elhanyagolni, ha már „elég jól” vagyunk, mert valószínű van még hova tovább.

TOVÁBB

HOGYAN HOZD MAGAD FORMÁBA? 💪 10.12.

 

Tanuld meg, hogyan élj, táplálkozz, mozogj fenntarthatóan anélkül, hogy stresszelnél rajta (és még élvezed is)! Szabadúszóként és vállalkozóként kiemelkedően könnyű annyira elúszni az időbeosztásunkkal, hogy az egészséges életmód háttérbe szorul – amely nem csak az életminőségünket, hanem az üzleti eredményeinket is befolyásolja. Mai világunkban rengeteg tévhit kering arról, hogy mi is az az egészséges étkezés/életmód, mi a ’jó’ és a mi a ’rossz’.

TOVÁBB

INTERAKTÍV AROMATERÁPIA WORKSHOP ✨

 
Hogyan használd az illóolajokat a munkád segítésében és hangulatod javításában? Egy izgalmas, interaktív utazásra hívunk ahol megismerheted minden előnyét ezeknek a illóolaj cseppeknek és könnyen alkalmazható tippeket kaphatsz arról, hogyan használd őket.

TOVÁBB

VISION BOARD WORKSHOP 🔮

 
A jövőtervezés minden időszámításban tűnhet nehéznek, talán épp manapság a leginkább. Viszont egy biztonságos, nyitott, nemzetközi közegben, kreatív eszközök és tippek megosztásával könnyebb lehet “jövőkép/vízió táblákról” ötletelni.

TOVÁBB

FRI-YAY! 🥂

 
Mire való a hétvégére elbocsátó péntek este, ha nem arra, hogy koccintsunk rá egyet a kanapék körül, ezzel zárva jól a hetet? 

TOVÁBB

DIGITAL NOMAD SPEED NETWORKING 👥

 
Sok szeretettel várunk minden digitális nomádot, egyéni vállalkozót, szabadúszót egy kötetlen találkozásra a KAPTÁRba. Készülünk ismerkedős játékokkal, popcorn-al és borral, az esemény után pedig együtt átmegyünk egy közeli bárba.

TOVÁBB

FELEZŐ SZILVESZTER 🥳

 
Hamarosan felezzük az évet! Hogy máshogy lehetne ezt méltóképp megünnepelni, mint kint a zöldben, a Margit szigeten egy különleges italkóstolással, batyus piknikkel és játékokkal megspékelve?

TOVÁBB

BITCOIN VS BLOCKCHAIN WORKSHOP 💻

 
Három lelkes szakértővel belevetjük magunkat a Blockchain és Cryptocurrency friss, aktuális, megosztó (?) témaköreibe. Csatlakozz az interaktív tudásmegosztáshoz workshop szobánkban június 15-én délután 18:00 órától!
 

TOVÁBB

NYÁRINDÍTÓ SUP KIRÁNDULÁS 🌊

 
Hogyan lehet egy hétköznap estébe olyan programot pakolni, amivel tényleg kiszakadhatsz kicsit a megszokottból és megérzed a nyárkezdést? SUP evezésre hív minket a nemrég közösségi tagsággal is nálunk landoló Kazai Zsolt.

TOVÁBB

SÖRKÓSTOLÁS 🍻

 
Egy 5 éves történet fináléjára koccintottunk tegnap! Kancsár Tamás épp nálunk tartotta első sörfőzési bemutatkozóját!

GOAL CRUSHERS 🔨

 
Találtunk egy nagyon könnyű és szórakoztató módot arra, hogy jobban megismerjük egymást, és még segítsünk is egymásnak a célok elérésében.

TOVÁBB

KAPTÁR Házirend

Íme itt van sorra szedve minden irányelvünk a mindennapjainkban. Régi és új KAPTÁRosként is sok tanulsággal szolgálhat a végigfutásuk! 

TOVÁBB

MEGÚJULT A KAPTÁR BELSŐ OLDAL

Sokan használjátok már, de kevesen használjátok ki, mi pedig még a jó magyar megnevezéssel is küzdünk. ☺ Szóval megújult a KAPTÁR Member Portál (ügyfélportál, belső oldal, belső tagi platform…?) külseje és belseje egyaránt. Bár mi imádjuk a személyes kapcsolatot és ügyeket, de ezen a felületen nem csak hogy majd minden a KAPTÁRral kapcsolatos ügyeteket tudjátok intézni, de még a közösségi kapcsolataink is pörgethetők.
TOVÁBB

Így telt el a 2021-es évünk számokban!

Mi magunk is meglepődtünk, mikor a tavalyi évre visszatekintve az évösszesítő számaink új tagokban, eseményekben és elfogyasztott kávé no meg borliterekben mérve egészen békebeli képet mutatott. 

TOVÁBB

5 tipp, hogy jól induljon a napod – KAPTÁR edition

Arról, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy jól induljon a hét/nap rengeteg cikket találunk az interneten. Összeszedtük mi is, hogy szerintünk mikre érdemes figyelni, és ezekből melyik, amikben tud a KAPTÁR is segíteni neked!

TOVÁBB

Legyen az alvás a szupererőd!

Gyorstalpaló arról, több munka helyett miért inkább többet aludj

Hajlamos vagy az alváson időt spórolni, mert más dolgok fontosabbak számodra? Néha úgy érzed, az alvás a produktivitásod akadálya? Már egészen megbarátkoztál azzal, hogy régóta keveset vagy rosszul alszol? Akkor még te sem értesz néhány alapvető dolgot az alvásról. Vigyázat, sokkoló tartalom következik.

TOVÁBB

Árváltozás 2022

Évek óta nem nyúltunk hozzá érdemben az árainkhoz, de elsősorban az elszabadult infláció miatt a mi költségeink is emelkedtek, ezért 2022 január 1-től néhány bérletünk és szolgáltatásunk árát minimális mértékben emeljük

Az árfolyamváltozások miatt az Eurós áraink nagy része sem változott meg, sőt némelyik csökkent. A tárgyaló árak változásai pedig kizárólag a külsős foglásokat érintik, a kedvezményes tagi foglalási díjak nem változnak.

TOVÁBB

4 élethelyzet, amiben érdemes megfontolni a székhelyszolgáltatás igénybevételét

A kis, kezdő vállalkozások jelentős hányada kezdi meg hivatalos tevékenységét egy konyhában, egy kanapé sarkán, volt gyerekszobában vagy éppen a klasszikus garázsban. Így váltak, válnak lakások ezrei néha irodává, néha műhellyé, esetleg logisztikai központtá vagy raktárrá, valamint egyszerűségből és ésszerűségből egyben vállalkozások hivatalos székhelyévé is. A IX. emeletre eső székhelyek számában Magyarország világelsősége nem kérdőjelezhető meg. Ebben persze semmi meglepő nincsen. A saját lakás ingyen van (Lehet-e ennél vonzóbb érv egy vállalkozás számára?),  és többé-kevésbé még kéznél is van. 

Előfordulhat azonban nem kevés olyan helyzet, – akár már egy vállalkozás indulásánál is – amikor messze nem ideális megoldás, ha az ember lakása egyben a vállalkozásának a székhelye is. TOVÁBB

Az iroda, ami helyt ad az összes megbeszélésednek szabadúszóként

Tudtad, hogy 2019 óta Magyarországon már több az egyéni vállalkozás, mint a társas? Ez egyáltalán nem véletlen, ahogy az sem, hogy egyre többször halljuk azokat a szavakat, hogy freelancer vagy digitális nomád. A vállalkozások online formába terelése egyre több ember számára elérhető, így nem csoda, hogy évente ezreket csábít át az alkalmazotti létből a helyfüggetlen munkavégzésbe. Az a meghatározó trend még ugyan tartja magát, hogy a  marketing az egyik legnépszerűbb terület, de szabadúszó fejlesztőből is akad szép számban. A coaching, és a mentorálás sem kíván most már nagyvállalati céges hátteret, de jogásszal, íróval, tankönyvfejlesztővel és 3D grafikussal is összefutottunk már irodánkban. TOVÁBB

Te mit (t)ehetsz KAPTÁRosként az ételpazarlás ellen?

Ha az ételpazarlás egy ország lenne, akkor az üvegházhatású gázok szempontjából a harmadik
legnagyobb kibocsátású lenne a Földön. Az ételpazarlás nem csak a vállalkozásokat
befolyásolja, hanem a környezetünkre is hatással van. A Munch megoldást kínál az ételpazarlás
komplex problémájára, miközben te jót (t)ehetsz jó áron. Most ráadásul KAPTÁRosként kedvezményesen! 
TOVÁBB

Ezt tanultam az első szabadúszó évemben

Megszerezted az első teljesen saját megbízásodat. Te vállalod a felelősséget, te osztod be az időt és opcionálisan még egy kis sikerélmény várományosa is vagy. Aztán a helyzet valahogy mégis olyan lesz mint egy erőltetett mosolyokkal teletűzdelt családi fotó, ahol megpróbálod azt, amit egyszer egy fotós kért tőlem: csak a szemeddel mosolyogni.  TOVÁBB

BOSNYÁK BRUNCH 🍒

 
Közös piacozással megfejelt piknikkel indítottuk a nyári szezont! Dóri és Edvárd, a Talpalatnyi történetek című blog szerzőpárosai voltak az idegenvezetőink és profi piacozós pajtásaink, akik eligazítottak minket a Bosnyák téri piac legbeváltabb árusai között!

TOVÁBB

9 év 9 büszkeségünk

9 TÖRTÉNET, AMIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

 

Ennek a listának az összeállítása esett nekünk a legjobban. Örülünk, hogy ennyi történeten keresztül gyakorolhatunk pozitív hatást a szűkebb és tágabb környezetünkre egyaránt. 

TOVÁBB

9 év 9 tévedés

9 TÉVEDÉS AZ ÉVEK SORÁN

 

Talán ez a legtanulságosabb listánk a szülinapi visszaemlékezésünkben. Azóta is jó visszaolvasni a hozzászólásokat és a pozitív megerősítéseket arról, hogy érdemes és hasznos ezeket a történeteket is megosztani veletek. 

TOVÁBB

NYÍLT NAPOK A KAPTÁRBAN 📣

Szeretnénk lehetőséget teremteni azoknak, akik már nem bírják a bezártságot, akik társaságra vágynak, hogy kipróbálhassák, megismerhessék a KAPTÁR közösségi irodát.

TOVÁBB

Podcast stúdió a KAPTÁRban

A podcast rendkívül népszerű formája manapság a minőségi tartalom megosztásának: sokaknak kényelmesebben és könnyebben fogyasztható, mint egy cikk. Ráadásul ahogy elkezdett nőni a podcastek iránt érdeklődők száma hallgatóként, úgy egyre többen érzik magukban a bátorságot arra is, hogy “rádiósokká” váljanak az interneten, ahol a klasszikus rádiózással szemben sokkal egyszerűbb eljutni ahhoz a közönséghez, aki igazán kíváncsi ránk. TOVÁBB

Ne mondj le a csapatmunkáról, bérelj alkalmi irodát Terézváros szívében!

Milliónyi dolog van, amiért imádunk csapatban dolgozni. Az ötletelés is sokkal eredményesebb, hiszen olyan koncepciók születhetnek, amik külön-külön egyikünknek sem jutnának eszébe. A munkavégzés is jelentősen gyorsabb és hatékonyabb, ugyanis egyszerre többen dolgozunk a projekten, segítjük és figyelmeztetjük egymást ahelyett, hogy beleszakadnánk a sok teendőbe. Persze reggelig sorolhatnánk még, hogy miért imádunk mi magunk is nap mint nap összeülni kollégáinkkal – legyen szó akár csak a közös ebédekről, team meetingekről vagy a reggeli kávé melletti beszélgetésekről. TOVÁBB

FIXIE-BÉRLET, VÁLTOZATOS IGÉNYEKHEZ

FIXIE bérleteink biztos és fix hátországai produktív munkának akár egyedül, akár párban, a hét bármely napján. A megváltozott szokásokhoz alkalmazkodva akár néhány napra is. FIXIE bérleteinket azoknak ajánljuk, akik szeretnek rendszert és fókuszáltságot vinni az életükbe, és nem hajlandóak lemondani egy biztos pontról a mindennapokban. Saját asztal és a hamisítatlan KAPTÁRos életérzés, hozzád igazodva.
TOVÁBB

OFFLINE VEZETETT MEDITÁCIÓ 🧘‍♂️

Tanulj meg meditálni, és tanulj meg megfigyelőévé válni annak a belső filmnek, ami ébredéstől lefekvésig pörög benned. Mondanom sem kell, hogy sok esetben ez a film úgy befolyásolja döntéseidet és reakcióidat, ahogy azt valójában nem szeretnéd. De akkor mit tegyünk?

TOVÁBB

9 év 9 csapás

9 CSAPÁS A KAPTÁRBAN

 

Sok váratlan esemény állított minket kihívások elé a kezdetek óta. Időről időre jó ezekre visszatekinteni és hitetlenkedni, mi mindenen verekedtünk át magunkat az évek alatt. 

TOVÁBB

HOGYAN VÁLASSZ SZÉKHELYSZOLGÁLTATÓT?

A SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁSI RENDELETHEZ IGAZODVA

Jó tudni, hogy nem csak kis- és nagyvállalkozásoknak szükséges székhellyel rendelkezniük, hanem minden vállalkozásnak, így a KATA-s egyéni vállalkozóknak is! A jó székhely megtalálása ugyanakkor sokakat érintő nehézség. Van, aki a költségeket szeretné minimalizálni és saját tulajdonú ingatlanába vagy filléres “cégtemetőkbe” jelenti be a cégét; és van, aki kockázatot szeretne minimalizálni, és inkább profi szolgáltatókhoz fordul. TOVÁBB

5 ÜGYFÉLSZERZÉSI TIPP

5 ÜGYFÉLSZERZÉSI TIPP, AMIT MINDEN ÜZLETI ÉLETBEN DOLGOZÓNAK LÁTNIA KELL

Az ügyfélszerzés olyan egy szabadúszónak, mint a levegő. Kellenek folyamatosan projektek, munkák a pénzkereséshez és a szakmai fejlődéshez is. Utam során több ügyfélszerzési módszert is kipróbáltam, a marketing rengeteg ágában vállaltam munkát, mire megtaláltam azt, ami a legközelebb áll hozzám. Most megosztom a tapasztalataimat veled!

TOVÁBB

FRISSÍTVE! // RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEK

FRISS INFORMÁCIÓK

2020. április 9-től szolgáltatásaink újra a megszokott módon vehetőek igénybe. Szeretettel várjuk napijegyeseinket, új bérleteseket és tárgyalóink is újra foglalhatóaj megszokott online felületünkön keresztül. Székhelyszolgáltatásunkat a korlátozások továbbra sem érintik. Szeretettel várunk titeket a KAPTÁRban. TOVÁBB

HOGYAN VÁLASSZ SZÉKHELYSZOLGÁLTATÓT?

EGYÉNI VÁLLALKOZÓKNAK ÉS CÉGEKNEK, KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Vállalkozók és leendő vállalkozók számára aligha mondunk újat: a 2017 óta hatályban lévő székhelyszolgáltatás-rendelet értelmében minden vállalkozásnak – beleértve a KATA-sokat is – saját, bejelentett székhellyel kell rendelkeznie. Amennyiben az ember nem bír saját, külön erre a célra fenntartott ingatlannal (és személyzettel), több opció áll előtte – ugyanakkor szinte mind komoly buktatókat rejt. A KAPTÁR székhelyszolgáltatása ezt a kompromisszumos lehetőségek között tátongó űrt igyekszik betölteni ajánlatával. Mert milyen szempontok szerint választhatunk praktikus, jól funkcionáló székhelyet? TOVÁBB

HOGYAN NE VESZTEGESD AZ IDŐD

IDŐMENEDZSMENT TIPPEK, TRÜKKÖK

Ha a szabadúszó élet a lovagság modernkori megfelelője, a produktivitás minden bizonnyal az a lovagi páncél, ami, ha megfelelően van jelen – akár egy alkalmazott, akár egyéni vállalkozó életében-, képes felvenni a harcot a legsürgetőbb határidőkkel, a legmakacsabb projektekkel és mindnyájunk közös félelmével: az elvesztegetett munkaórákkal szemben is. Ha estére gyakran érzed azt, hogy teljesen szétcsúsztál a napi feladataiddal, habár egész nap lett volna időd befejezni a határidős melód, neked szólnak a következő időmenedzsment tippjeink! TOVÁBB

HOGYAN VÁLASSZ SZÉKHELYSZOLGÁLTATÓT?

Székhelyszolgáltatás feltételei

A székhelyszolgáltatás fogalma biztosan nem ismeretlen számodra, ha vállalkozó vagy, esetleg most szeretnél azzá válni. A különböző előírások, jogszabályok útvesztője egyáltalán nem kiismerhetetlen, ugyanakkor fontos, hogy olyan megoldást találj, ami valóban megfelel igényeidnek, sőt, akár alkalmazkodik is hozzájuk. A KAPTÁR-nál elérhető székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak, ami KATA-s egyéni vállalkozóknak is praktikus megoldás lehet, hiszen nem csak könnyedén teljesítheted így a bejelentési kötelezettséged a NAV felé, de egy csomó olyan extrával is kalkulálhatsz, ami segíthet számodra az elindulásban és a fejlődésben is. TOVÁBB

CSALÁDI COWORKING BÉRLET

Nem csak a házimunka felosztható

Kisgyerekes szülők a megmondhatói: kevés csodálatosabb dolog van annál, mint amikor az elmélyült munka közepette egy angyali rosszcsont a hátunkra vetődik – igaz, nem is sok minden megy jobban a produktivitás rovására… TOVÁBB

Nagyvállalatok és coworking

Aaron Swain: Okok, amelyek miatt a nagyvállalatok a coworking irodákat választják

 

Amikor a coworking space kifejezés felmerül, a legtöbb ember startupokat, szabadúszókat és távmunkában dolgozókat képzel maga elé. De egyre többször fordul elő, hogy a nagyvállalatok is közösségi tagságot váltanak a dolgozóiknak. Idén, 2020-ban a nagy szervezetek 50% -ának várhatóan lesz olyan munkatársa, aki közösségi irodában dolgozik. A számok pedig 2022-ig 22% -os ütemben növekednek majd. Ez nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük a coworking terek számos előnyét. A legtöbb vonzóbb lehetőséget nyújt, mint a vállalatok központi irodájában dolgozni.

TOVÁBB

MASZKOT FEL!

Vigyázzunk egymásra! Koronavírus és biztonság – óvintézkedések a KAPTÁRban.

 

A tavaszi kemény korlátozássak szemben, most ősszel inkább enyhe vagy csekély a biztonsági szabályozás mértéke. Ahogy korábban is, a KAPTÁRon belüli biztonsági intézkedések teljesen önkéntesek (rajtunk múlnak), mivel semmilyen szabályozás nem tér ki külön a (közösségi) irodaterekre. Nekünk az a legfontosabb, hogy Ti biztonságban tudjatok nálunk dolgozni, hogy vigyázzunk rátok és ti is vigyázni tudjatok egymásra.

TOVÁBB

MIÉRT JOBB A FIXIE

 

John Edwards: 5 ok, hogy miért érdemesebb FIXIE munkahelyet választani az irodabérlés helyett

Mennyibe kerül havonta fenntartanom egy irodát? Ez a kérdés több cégvezető életében pénzügyi rémálmokat okoz, különösen ha vállalkozása nem úgy működik, ahogy tervezte. Nem kérdés, hogy mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol tud dolgozni, de az irodabérlés költségei évről évre növekszenek, ami a legtöbb vállalkozás számára megnehezíti a lépéstartást. Ezek a problémák szinte minden céget érintenek, de az egyéni vállalkozásokat és a kisvállalkozásokat sújtják leginkább.

TOVÁBB

Északi part, déli part

Miért van KAPTÁR a Révay köz mindkét oldalán?

Biztosan ismeritek a régi viccet, amivel a Balaton déli és északi parti hívei szokták ugratni egymást. „A déli partban csak egy dolog jó: az, hogy onnan az északi partot lehet látni…”. (Illetve, déli szempontból, ugyanez fordítva.)

TOVÁBB

Közösségi ebéd az ismerkedésre terítve

Múlt hét szerdán a megszokott módon közösen ebédeltek a KAPTÁRosok, azonban nem a megszokott felállásban. Mivel sok közösségi tagunk jelezte, hogy szívesen ismerkedne még hatékonyabban a többi KAPTÁRossal, így úgy döntöttünk, hogy a közösségi ebéd nagyobb részét ennek megfelelően alakítjuk 🙂

TOVÁBB

Így dolgozunk mi – interjú Barta Nikivel

Tegyétek fel a kezeteket, ha tudtátok középiskolában, hogy mi szerettetek volna lenni. Ha az osztályfőnöki óra elegendő volt arra, hogy megismerjétek az önmagatokban rejlő tehetségeket és hogy melyik szakmában hogyan tudnátok leginkább kamatoztatni. Sajnos sokunk keze ezekere a kérdésekre lent maradt. Az Így dolgozunk mi hiánypótló tréning 2015-ben indult és azóta segíti a középiskolásnak pályát választani. Barta Niki, társalapítót kérdeztük a kezdeményezésről és a jövőbeli tervekről.

TOVÁBB

HR Startup Competition 2018

A HR Tech Startup Competition Magyarországon egyedülálló, dedikáltan HR, recruitment és oktatási megoldásokkal foglalkozó startupok részére létrejött verseny. A szeptember 25-ei eseményen a KAPTÁR is részt vesz, reméljük, hogy veletek is találkozunk! Ha vállalkozásoddal szeretnél benevezni, megteheted a HR Tech Startup Competition weboldalán.

A verseny kapcsán a KYAT Event Rendezvényszervező cég képviselőjével készítettünk interjút.

TOVÁBB

July
23
09:00
KAPTÁR

Szuperanyák, szuper vállalkozók – Mompreneurs a KAPTÁRban

November 27-én, kedden került megrendezésre az első Budapest Mompreneurs Lounge a KAPTÁRban. Az eseményen vállalkozó anyák ismerhették meg egymást személyesen és oszthatták meg üzleti tapasztalataikat, tippjeiket a hasonló cipőben járókkal.

TOVÁBB

Mompreneurs – Kulcsár-Vajda Enikő

Kulcsár-Vajda Enikő igazi szupermami, kétgyermekes édesanyaként vezeti saját vállalkozását, ami az Anyatest Projekt névre hallgat. Célja, hogy szülés után regenerálja és formába hozza az anyatársakat megfelelő szakmai segítséggel. Enikő a Mompreneurs közösség lelkes tagja, aki kiváló példát mutat arra, hogy hogyan teljesedj ki nemcsak az üzleti-, de a magánéletben is. 🙂 Olvassátok el a vele készített interjúnkat!

TOVÁBB

Mompreneurs – Nyári Fruzsina

Nyári Fruzsina a Mompreneurs közösség lelkes tagja, a Lottirose megálmodója, olyan szuperanyuka, aki egyszerre több dolgot is képes csinálni, a körülményektől függetlenül. 🙂 Vállalkozó anyaként rengeteg kihívással kell szembe néznie, hiszen nemcsak az üzleti-, de a családi életben is helyt kell állnia. És hogyan tudja felvenni a versenyt a mindennapokkal? Olvassátok el a vele készített interjúnkat!

TOVÁBB

Mompreneurs – Duchai Márta

Duchai Márta a Mompreneurs közösség tagja, az ÉrtékelésTUNING alapítója és kétgyermekes szuperanya, aki mindig tudja, mikor és mit kell csinálnia. Inspiráló története példaértékű lehet mindenki számára, üzleti és magánéleti tippjeiből Ti is ihletet meríthettek! Olvassátok el a Mártival készített interjúnkat!

TOVÁBB

Mompreneurs – Csúcsyné dr. Kiss Eszter Vivien

Csúcsyné dr. Kiss Eszter Vivien olyan vállalkozó anya, aki pozitív hozzáállásával és humorával tudja ellensúlyozni a vállalkozás és a gyerekek jelentette kihívásokat. A Mompreneurs közösség tagja, aki szuperanyaként és a Chefbag ötletgazdájaként inspirációval szolgálhat minden hasonló cipőben járó nő számára. Olvassátok el az Eszterrel készített interjúnkat!

TOVÁBB

Mompreneurs – Tarnavölgyiné Jeney Ágnes

Tarnavölgyiné Jeney Ágnes (Ágilánc) sikeres vállalkozó, időzsonglőr, elkötelezett szuperanya. Az Autós Őrangyal megálmodója. A Mompreneurs közösség lelkes tagja, aki folyamatosan arra törekszik, hogy anyaként a lehető legjobban helyt álljon, amellett, hogy vállalkozásában is kiteljesedjen. Ismerjétek meg Ágit, olvassátok el a vele készített interjúnkat!

TOVÁBB

KAPTÁR – clovio: Miért jó a céges blog?

Legyen szó a legnagyobb multikról vagy akár helyi mikrovállalkozásokról, minden cég ugyanazt a kérdést kénytelen feltenni: „Mégis hogyan érhetnénk el a célközönségünket?” Fogós kérdés, az már biztos; kár, hogy nincsen rá igazán jó válasz… Viszont van egy megoldás, amelyet bármely cég könnyen megvalósíthat: egy folyamatosan frissített céges blog.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Precognox csapat: Gelencsér Gábor és Kása Károly

Egy Precognox nevű, közel harminc fős, vidéki szoftvercég pesti csapata vagyunk. A cégünkben olyan ügyfélkihívásokkal foglalkozunk, amikor emberi nyelven írt szövegekből lehet értékes adatokat kinyerni és az adatokból hasznos információhoz juttatni a felhasználókat például kereséssel és vizualizációval.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Illés Csaba

Csaba az elmúlt tíz évben frontend fejlesztőként dolgozott, majd február közepén, a legutóbbi munkahelye otthagyása után belevágott egy mobiljáték fejlesztésébe, úgyhogy ez most egy izgalmas, ijesztő, kreatív időszaka az életének.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Paksy Zoltán

Tíz évvel ezelőtt 18 éves nemzetközi reklámügynökségi és ügyvezetői gyakorlatot váltottam fel
fenntartható erdőgazdálkodás globális népszerűsítésére az FSC (Forest Stewardship Council)
keretein belül Németországban. Majd interim marketing igazgatóként és marketing tanácsadóként dolgoztam itthon.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Eric Rasmussen

Helló, a nevem Eric Rasmussen. Egy cambridge-i, massachusetts-i bázisú egyszemélyes vállalkozás tulajdonosa vagyok. Web dizájnerként és fejlesztőként dolgozom.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Jenine Sharabi

Jenine kreatív partner és graphic designer a Two Desk Studio-nál, mely a messzi Bahraini Királysághoz, egy kis szigethez kötődik az Arab-öbölben. Személyes érdeklődése Budapesthez sodorta, ahol az internet varázslatának köszönhetően ügyvezetői teendőit immár újdonsült digitális nomádként végezheti, amire nincs is jobb helyszín, mint a KAPTÁR!
TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Gál Gabriella

Gabi közel egy éve a KAPTÁR tagja. „Civilben” full-time állásban Business Intelligence területen dolgozik egy bankban, a KAPTÁRban nem ezeken a feladatain, hanem másodállású egyéni vállalkozóként egy side-gig webhsop előkészítésén dolgozik. Az első időszakban Fixie-ként jellemzően este vagy hétvégén bukkant fel, de az most is jellemző, hogy csak munkaidő után tud érkezni, amikor a többség éppen távozik, így némileg a KAPTÁR fantomjának is érzi magát (ehhez még az Operaház is kellemes közelségben van). A közgazdász végzettsége mellett addiktológiai konzultáns diplomája is van, ez a témakör is nagyon fontos része az életének.
TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Tóth András Attilio

Sziasztok! Tóth András Attilio vagyok, friss KAPTÁRos. Szoftverfejlesztőként dolgozom, ami nem csak a szakmám, hanem egyúttal a szenvedélyem is: szívesen tanulok új technológiákat, vagy foglalkozom hobby-projektekkel a szabadidőmben. Ezen kívül nagyon szeretek utazni, új helyeket és embereket megismerni, kedvelem az idegen nyelveket, valamint szívesen túrázok földön, vízen és kerékpáron. Hogy miért választottam a KAPTÁRt? Az első pillanattól, amikor beléptem, megragadott a hely hangulata, a hosztok kedvessége és nem utolsósorban a KAPTÁR kiváló elhelyezkedése.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Marco Scottini

Marco egy sokoldalú s egyben stréberségre hajlamos srácnak tarja magát, aki folyton a világ működését próbálja megérteni. Legfőbb területe a gazdaság elmélet, jelenleg kutatóként dolgozik az olasz Fondazione Luigi Einaudi-nál és független szakértőként a Consumer CentriX-nél. Imádja a sportokat és lelkesen gitározik.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Kassandra Hadzima

Kassandra egyenesen Ohio-ból érkezett hozzánk. Jelenleg egy utazási irodánál foglalkozik repülő utakkal és ügyfélkapcsolati feladatokkal. Néhány éve érkezett Magyarországa barátjával együtt. Az utóbbi években kétlaki életmódot folytat az Államok és Budapest között. Imád itt lakni és igyekszik a lehető legtöbbet utazni Európa szerte.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Kőrös Gábor

Én üzleti tanácsadással foglalkozom stratégia, üzleti modell és innováció témakörben, de leginkább azzal, hogy segítek a cégeknek a pontos problémamegfogalmazásban, a gondolkodásuk strukturálásában illetve a munkavégzésük hatékonyságának a növelésében. Pénzügyi múlttal rendelkezem, korábban határidős termékek kereskedésével foglalkoztam, legutóbb pedig egy nemzetközi bank vállalati innovációs csapatában dolgoztam. A jelenlegi ügyfelem egy külföldi fintech cég, a ModulTrade Ltd, amely smart contract, blockchain alapú e-commerce megoldást fejleszt.

TOVÁBB

KAPTÁR sikersztorik – Barcza Zsófia

A KAPTÁR Sikersztorik mai vendége Barcza Zsófi, a Syntesia Medical Communications alapítója és a KAPTÁR egyik őslakosa. Zsófi orvosi szakszövegek írásával foglalkozik – jellemzően szakmai közönségnek: orvosoknak, gyógyszerészeknek. Köszi, hogy elfogadtad a meghívást, Zsófi, honnan indult ez az egész? Hogyan találtál rá erre a piaci résre?

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Kabai József

A Távügyvitel Kft. ügyvezetője vagyok, amely online könyvelési szolgáltatást nyújt  cégeknek.  A cégen belül hozzám tartozik a marketing és az online könyvelési rendszerünk fejlesztése. Az online munkavégzésnek köszönhetően sokat utaztam az utóbbi években, most inkább a túrázást szeretem a Budapest környéki hegyekben, valamint újra felfedeztem a könyvolvasást!

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Szentkúti Péter

Szentkúti Péter vagyok, adatelemzéssel, biostatisztikával foglalkozom és épp néhány hete váltottam banki modellezői területről egy orvosi egyetemre, ahol mint biostatisztikus fogok dolgozni. Ezt a munkát már a Kaptárban kezdtem, ahova a honlap barátságos hangulata miatt kukkantottam be először és mivel az itt tapasztaltak összhangban voltak a “webes benyomással”, itt ragadtam.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Ciaran Foley

Ciaran Cork-ból, Írországból származik, de élete nagy részét New York-ban és Floridában töltötte. Felesége budapesti, így az elmúlt 20 év szorosan köti Magyarországhoz is. 2 évvel ezelőtt költözött Budapestre feleségével, kisfiával és kislányával, hogy a gyerekek megtanulhassanak magyarul és anyanyelvükön beszélhessenek a magyar nagyszülőkkel. Erre nincs sok esély Magyarországon kívül 😉 A gyerekek immár 6 és 2,5 évesen folyékonyan beszélnek angolul és magyarul is.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Víg Antal

Vig Antal a VIG.studios ügyvezetője, és online marketinggel foglalkozó szakember. Ha szeretnéd, hogy az emberek felfigyeljenek a termékedre, vagy szolgáltatásodra, amit kínálsz, Antal és csapata segít abban, hogy jobb eléréseket produkálj.
TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Bakonyi Péter

Öt és fél évet töltöttem a korábbi munkahelyemen – ami egyébként csupán ötven méterre van innen és filmjogokkal foglalkozik – és eljött az idő, hogy keressek valami mást, érdekesebbet. Áront (megj.:KAPTÁR alapító tag) ismerem régóta és a KAPTÁRt is követtem már egy ideje így, és nagyon szimpatikus volt amilyen szívvel-lélekkel épült és alakult a története. Beszélgettünk korábban többször és végül az az örömteli konklúzió született, hogy kipróbáljuk a közös munkát. Plusz a Basil Ica sem került messzebb nagyon. 🙂

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Ugis Balmaks

Van egy lett cégem, az iPhone Photography School, ami segít az embereknek jobb fotókat készíteni iPhone-nal. Jó ideje arra gondoltam, hogy új városba költözöm. Mindig is szerettem Budapestet és végül eldöntöttem, hogy hosszabb időre ide jövök. Örülök, hogy úgy állítottuk össze a csapatunkat, hogy a világ bármely tájáról képesek vagyunk dolgozni. Most jómagam is kipróbálom, hogy milyen.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – David AhDoot

Szoftverfejlesztő vagyok Los Angelesből, Kaliforniából, bár 18 hónapja digitális nomád is vagyok. Miután látványosan kudarcot vallottam a spanyol tanulással amíg nyolc hónapig Dél-Amerikában éltem, most nem tudom megismerni az összes olyan európai nyelvet, amelyekkel világszínvonalú ütemben találkozom.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Székely Levente

Levente 23 éves vállalkozóként az IT szektorban dolgozik saját vállalkozással. A fő specialitásuk a webes alkalmazások/szoftverfejlesztés. Leginkább olyan programokat és hobbikat szeret kitalálni, ami épeszű embernek nem jut eszébe, de biztos nem ilyen fiatalon.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Tímár André

Tímár André 19 évesen még az egyetem alatt egy gyerekkori barátjával kitakarított egy tárolónak használt garázst, ahol két laptoppal elkészítettek 1-2 weboldalt, hogy legyen nyáron pénzünk fesztiválozni. Ez az ötlet 4 évvel később egy 5 főt teljes állásban foglalkoztató vállalkozássá nőtte ki magát nemzetközi portfólióval és végtelen lehetőséget rejtő partnerhálózattal Budapesten.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Ariele Gold

Ariele a texasi Austin-ból származik és elkötelezetten igyekszik lerombolni a texasi sztereotípiákat bármerre is járjon. Utazással töltött éveit nagyrészt Délkelet-Ázsiában, azon belül Vietnámban élte át, ahol még egy igazán menő és teljesen illegális motoros idegenvezető céget is elindított. Manapság web designerként és frontend fejlesztőként dolgozik, de a mai napig ugrik a lehetőségre, hogy két keréken fedezze fel a várost!

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Mo Swailem

Mo Swailem az Egyesült Államokból érkezett hozzánk ezen a nyáron. Mikor megkérdeztük mivel foglalkozik, alig győzte sorra venni: projektmenedzser és marketing tanácsadó a breakthruamazon-nál, inspiráló színész és előadóművész, összefoglalva: partner a jó élethez!

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Effe Thompson

Ismerkedjetek meg új csapattagunkkal, Effe Thompsonnal, aki Ghánából érkezett hozzánk, és július óta gondos gazdája a Happeningnek és az ott zajló a rendezvényeknek. Effe jelenleg marketinget tanul, és komoly tervei vannak a jövőre nézve.

TOVÁBB

KAPTÁR sikersztorik – Farkas Dániel

A KAPTÁR Sikersztorik mai vendége Farkas Dani, a Drops alapítója és a KAPTÁR egyik őslakosa. Az alkalmazása többször volt már “A Nap Alkalmazása” több országban, több platformon is és most nemrég a TechCrunch hozott le egy interjút a csapattal a legújabb nyelv, a Hawaii bevezetése kapcsán. Köszi, hogy elfogadtad a meghívást, Dani, honnan indult ez az egész?

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Surján Ágnes

Surján Ági immár minden munkanapját nálunk tölti. A Dropsnak dolgozik, general assistant / universal problem solver pozícióban március óta, szóval még elég friss neki ez a világ. Előtte három évig Dél-Koreában élt, ahol koreai szakon tanult. Dolgozott koreai irányban, “rendes” irodai környezetben, de nem jött be neki. A Dropsnál mindenki remote-ban dolgozik és Ági úgy érzi, hogy ebben ő is tökéletesen megtalálta a neki való világot.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Marton Kati

Marton Kati, az egyik új KAPTÁR-lakó stílustanácsadással és színtanácsadással foglalkozik. Kideríti, hogy szabad-e barnát és feketét viselned, vagy öregítenek-e ezek a színek.  Megnézi, hogy a pasztell vagy élénk árnyalatokban ragyog-e az arcod.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Kardos Bálint

Bálint egy multinál kezdte, majd váltott, így most szabadúszóként a KAPTÁRban menedzseli a mindennapi munkáját, és élvezi a sok izgalmas ember társaságát.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Ratkó Zoltán

Ismerkedjetek meg Ratkó Zoltán (zoltanratk.design) designerrel, közösségünk egyik oszlopos tagjával. Zoli különböző termékek felületi dizájnjával foglalkozik, betont, fát, márványt, fémeket és egyéb természetes textúrájú anyagokat felhasználva.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Daniel Marlin

Ismerkedjetek meg egyik új közösségi tagunkkal. Daniel Marlin digitális nomádként érkezett hozzánk Fokvárosból, Dél Afrikából. Szenvedélye az írás, több cikke is jelent már meg olyan magazinokban, mint a Forbes, vagy a Huffington Post.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Nicole Fu

Bemutatjuk Nicole-t, aki Kanadában született és Szingapúrban nevelkedett. A legmeghatározóbb éveit Halifaxban, Tokióban és Montreálban töltötte. Utóbbi városban szerezte a diplomáját matematikából és statisztikából, és egy tech startupnál kezdett dolgozni, ezt követően pedig digitális nomád lett. Nicole szabadidejében szeret a természetben lenni és imádja a művészeteket.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – ANDOVAR csapat

2019. júniusában nyitottuk meg új FIXIE terünket. Az új lakók közül elsőként az Andovar sokszínű csapata mutatkozik be, akik kontinenseken átívelő megoldásokat biztosítanak legyen szó akár többnyelvű szoftver lokalizálásról, e-learning kurzusokról, honlapokról vagy mobil applikációkról.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Valdemar Norsker

Mindig nagyon nyugtalannak éreztem magam, és soha nem értettem meg, miért, vagy hogyan tudják az emberek elfogadni a hétköznapi életet, időt tölteni egy olyan munkával, amit nem szeretnek, és hazamenni egy olyan feleséghez, aki nem érdekli őket. A közelmúltban felfedeztem, hogy a nyugtalanságom valószínűleg az ADHD-ból származik, de nem akarnám másként, mert számos fantasztikus tapasztalat üzemanyaga volt már.

Például, amikor fiatalabb voltam, egy randi coach-al kezdtem dolgozni, és 10 hónapig utaztam vele együtt Európában és az USA-ban.

Tehát most arra összpontosítok, hogy hogyan tudok egy olyan jövő felé haladni, ahol az életkedvemet nem kompromittálja a munkám, vagy azok az emberek, akikkel időt kell töltenem!

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Czifrus Zsanett

Szeretek enni, utazni, nevetni és megosztani ezeket a körülöttem lévőkkel. 10 éve dolgozom üzleti területen, e mellett a mindful eating módszerét alkalmazva étkezéstudatosságot és meditációt tanítok a tudatosabb és örömtelibb életért egyéneknek és csoportoknak, Berlinben és Budapesten. 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Fedor Ivanischev

2015 óta élek helyfüggetlenül, ez idáig több mint 20 országból dolgoztam fullstack szoftverfejlesztőként, de amit a leginkább szeretek, az a regényírás. Ez az amit a legszívesebben csinálok ha akad szabadidőm és nem vagyok túl lusta vagy frusztrált vagy fáradt vagy részeg. Leginkább az anyanyelvemen, oroszul írok, de már dolgozom az angol változatokon is.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Justin Butlion

A nevem Justin Butlion. 35 éves vagyok, Dél-Afrikában, Port Elizabethben születettem és nevelkedtem. Analitikus és üzleti műveleti tanácsadóként dolgozom online alapú vállalatoknál. Másfél évvel ezelőtt elhagytam Tel Avivot, ahol három évig éltem (19 éves koromban bevándoroltam Izraelbe) és minimalistává, valamint digitális nomáddá váltam. Azóta tíz országban jártam, köztük Thaiföldön, Kolumbiában, Görögországban és Costa Rica-n. Szenvedélyeim közé tartozik a futball (Chelsea FC), a póker, új dolgok tanulása és természetesen az adatok és az elemzés.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Simonyi Gábor

Több mint 25 évet dolgoztam a marketing különböző területein, a legkülönbözőbb konstrukcióban. Megvolt a nagy multi reklámügynökség, megvolt az önkormányzati kulturális intézmény, megvolt a saját cég. Voltam tulajdonos, cégvezető, alkalmazott, szabadúszó és önkéntes is. Volt Levi’s, Állatkert, Wizz Air, Tilos Rádió, BeOnTrips, Michelin és Ökotárs és még sok minden más.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Juracsek Kata

“Főállásban” doktori hallgató vagyok, orosz irodalommal foglalkozom az ELTE-n. Bár nagyon szeretek kutatni, mégis egy magányos műfaj, így az utóbbi években a tanulmányaim mellett fontos volt számomra olyan helyeken dolgozni, ahol új benyomások érnek, és ahol konkrét, gyakorlati feladatokra tudok fókuszálni. A közösségi irodát mint koncepciót eleve nagyon jónak tartom, a KAPTÁRról pedig eddig csodálatos dolgokat hallottam, így nagyon örültem, amikor úgy hozta a sors, hogy jelentkezni tudtam hozzájuk. Nagyon fontos számomra az, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik motiváltak és tényleg szeretik, amit csinálnak. A KAPTÁR ilyen emberekkel van tele, így várom, hogy én is a közösség része legyek.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Borszeki Anna

Anna idestova fél éve él Magyarországon, eredetileg Moszkvából származik. Sose gondolta volna, hogy egyszer még Budapestre sodorja az élet és a szerelem, pedig mégis így történt. Mindenesetre mi nagyon örülünk, hogy így alakult, hiszen egy igazán közösségi és vidám lány csatlakozott a csapatunkhoz. Ismerd meg Te is Annát és a történetét.

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Jonathan Patrick

Az erős közösség miatt választottam a KAPTÁRt, és azért is, mert nemcsak hangulatos és barátságos helynek éreztem, hanem mert sok új, és nagyszerű emberrel találkoztam. A KAPTÁRon keresztül olyan remek barátokat szereztem, akik elérték, hogy Budapestet a valódi otthonomnak érezzem!

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Járosi Zsombor

Chopin és a Nintendo

Zsombor még be sem fejezte az egyetemet, amikor már leigazolta az álommunkahelyek listáján előkelő helyen tanyázó IBM Budapest Lab (leánykori nevén Ustream), ahol most szinte egyszemélyben ő az Engineering Effectiveness részleg, emellett elismert játékfejlesztő. Habár minden arra mutatott, hogy születésétől fogva nyílegyenes út vezet a programozóságig, csak kevésen múlt, hogy most nem egy egészen másfajta klaviatúrán játszik.
 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Balassa János

 
Az örök kívülálló, aki megtalálta a helyét

Megvan az a KAPTÁRos fazon, aki folyton Caramel plakátokkal a hóna alatt mászkál? Ő Balassa János, az InConcert tulajdonosa, akinek a Caramel brandet köszönhetjük. A diplomata apa kisfiának útja a szórakoztatóiparig a közgazdász- és bankvilágon, véletlen találkozásokon és kontinenseken át vezetett.

 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Gál Klaudia

Hogy kerül az adatvizualizáció a színpadra?
A KAPTÁRos Gál Klaudia grafikus idén egyetlen nem előadóművészként kapta meg a rangos Múzsa Reménység díjat, amit a magyar kultúra napjához kapcsolódva adnak át olyan fiataloknak, akik munkásságukkal, alkotásaikkal vagy művészi produkciójukkal Miskolc hírnevét öregbítik.
 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Őzse Attila

 
Őzse Attila fotós az élő példa arra, hogy a fegyelmezettség és a kreativitás nem zárja ki egymást. Sőt. Talán pont az életébe vitt rendszer teszi lehetővé, hogy kibontakoztathassa a tehetségét. Ő az, aki reggel mindig ugyanakkor jön be, szigorúan végigdolgozza a napját, és közben mégis kreatív munkák kerülnek ki a keze alól. Ja, és a KAPTÁR fotósa is egyben.
 
 

TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Kollár Dániel

Hogy kerül egy pályára a Liverpool és a Chicago Bulls? És egyáltalán, mi köze van ennek a szövegíráshoz és a marketing menedzsmenthez? Minderre választ kaphattok, ha megismerkedtek Daniel Kollar , akit szövegíróként kéne bemutatnunk, de ez így messze nem fedné a teljes igazságot.

TOVÁBB

KAPTÁR KAFÉ

A KAPTÁRban profi kávégépen főzött világos pörkölésű specialty kávét is ihatsz. Ha elkészíted magadnak 🙂
TOVÁBB

FŐ A BIZTONSÁG

Június 2-től újra vár Titeket a KAPTÁR! Bár sok szempontból visszatér az élet a normális kerékvágásba, mi igyekszünk mindent megtenni azért, hogy teljes biztonságban dolgozhassatok – olvassátok összefoglalónkat a KAPTÁRban bevezetett óvintézkedésekről!
TOVÁBB

November
23
09:00
KAPTÁR

NYÍLT NAP

Szeretnénk alkalmat teremteni azoknak, akik a hosszú home office-ban töltött hetek után szívesen kipróbálnának velünk valami újat és megismernék a közösségi irodai mindennapokat a KAPTÁRbanEzért szervezzük nektek a következő nyílt napunkat, benne többféle ismerkedős, közösségi programmal és persze egy teljes napra szóló, jóféle itt dolgozási lehetőséggel.

A nálunk dolgozók biztonsága a legfontosabb szempont nálunk, ezért érkezés után kezdjétek a napot egy jó kézmosással (és fertőtlenítéssel).

? Viselj maszkot a közös terekben (a konyhában, a mosdóban is) és ha elhagyod az asztalod
? Munkaállomásodnál továbbra sem kötelező a maszk használata

A megfelelő higiénéről – telefon és laptop fertőtlenítőkről, kézmosási lehetőségről, stb.- pedig ezentúl is gondoskodunk.

A téli alkalmak sikerén felbuzdulva, június 4-én, hétfőn tehát alkalmad nyílik itt tölteni egy teljes napot ingyen, ahol reggelivel egybekötött napindítással kezdünk, egyéni vagy csoporos körbevezetésen vehetsz részt, fókuszált munkaórákban merülhetsz el, ebédelünk egyet majd egy hatékony délután után zárjuk a napot.

8:00 – Nyit a KAPTÁR, regisztráció, kávézás

9:30 – Reggelivel egybekötött közös napindítás, ismerkedés

10:00 – Egyéni körbevezetés a tereinkben

10:30 – Szabad munkaórák

12:30 – Közösségi ebéd (tagokkal és látogatókkal, 2-3 fős csoportokban)

13:30 – Szabad munkaórák

20:00 – Zár a KAPTÁR

Jól hangzik? Kattints ide a regisztrációhoz!
És hívd el azokat, akiknek még érdekes lehet!

JÓFEJ CSAPATOT VÁRUNK!

? Privát iroda a KAPTÁRban!
Azaz jófej közösség várja jófej csapatát!?

Június 1-től felszabadul az első emeleti, 40m2-es privát irodánk és szuper lenne, ha a ti vagy jó ismerősötök csapatával bővülne a KAPTÁR közössége! TOVÁBB

LEGYÉL KAPTÁROS BÁRHONNAN!

Van már irodád vagy otthon is jó, ezért a KAPTÁR nem jön szóba? Pedig a legtöbben a közösség miatt dolgoznak nálunk: nyitott, izgalmas és igazi támogató emberek! Szóval nem kell, hogy bejárj ahhoz, hogy csatlakozz hozzánk! Az új Közösségi Tagság bérletünkkel szeretnénk mostantól neked is elérhetővé tenni a KAPTÁR közösségi életét, a KAPTÁRosok networking és önfejlesztési lehetőségeit. TOVÁBB

8 ÉVESEK LETTÜNK! ?

Most, hogy április 20-án 8 évesek lettünk, és ebben a helyzetben nem tudunk összegyűlni és megünnepelni, gondoltam mesélek egy kicsit az elejéről, a történetünkről, a hogyanalakultról.  TOVÁBB

Egy csónakban eveztek?

Egy csónakban eveztek? Akkor a CO-FIXIE havijegyet nektek találták ki!  Ha vagytok annyira jóban, hogy meg tudtok osztozni egy kényelmes asztalon (felesleges aggódni, két kaktusz, és két családi fotó is elfér rajta), akkor anyagilag is sokkal jobban jártok, ráadásul nagyon jelentős kedvezménnyel vehetitek igénybe székhely-szolgáltatásainkat, vagy foglalhattok  tárgyalót. TOVÁBB

KAPTÁR: Ráadások

A KAPTÁRban mindenki egyéniség („Én nem!”), mindenki szereti magára szabni a feltételeket, meghatározni, hogy dolgozik. Épp ezért mi is igyekszünk a lehető legrugalmasabban az igényeitekhez szabni mindazt, amit a coworking tagságotokhoz adunk. Nektek dolgoztuk ki a kiegészítőinket, amiket a bérleted mellé válthatsz meg, hogy még kényelmesebbé vagy ésszerűbbé tedd a csomagodat. Íme: TOVÁBB

KAPTÁR arcok – Zacc/KV

Sziasztok, Kis Viktor vagyok, gamer körökben csak Zacc/KV!

Úgy tudok dolgozni, mint a gép, de azért gyakran kieresztem a gőzt is. Maradjunk annyiban, hogy vannak őrölt pillanataim 😉

Társas lény vagyok: nálam mindig jó valaki egy kávéra! A közösségi ebédeket nagyon várom, bár vegán vagyok, úgyhogy nekem a pörkölt is csak kávé, muhaha. TOVÁBB

Non-stop produktivitás a KAPTÁRban

„Maratonisták vagyunk mi is!”, mondja Dani az egyik közösségi ebédnél, amikor Dóriról, a KAPTÁR alapítójáról kiderül, hogy már 9-szer(!) futott maratont, legutóbb épp Münchenben. Dani coming outjára többen felkapják a fejüket: a kaptárosok sok mindent tudnak egymásról, de arról sejtelmük sem volt, hogy az általa vezetett kreatív ügynökség tagjai mind hosszútávfutók… TOVÁBB

Az Amigos a Gyerekekért első igazi otthona

Az AMIGOS A GYEREKEKÉRT egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet. Céljuk, hogy a súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyék a nyelvtanuláson, mint hasznos eszközön keresztül, de a kézműveskedés, a játék és a barátkozás sem maradhat el a mindennapokból. TOVÁBB

Kiállításmegnyitó / Évfordulós parti

Nálunk mindig van ok az ünneplésre! Mikor grönlandi közösségi tagunk, Jesper Kunuk Egede megkezdte fotó kiállítását, arra gondoltunk miért is ne tarthatnánk kiállítás megnyitót és évfordulós ünnepséget egyszerre? TOVÁBB

FUN Factory – Ghána által inspirálva

Akármikor azt mondtam valakinek, hogy Ghánából származom, annyira izgatottan kiáltottak fel, “Óóóóó Ghánaaaaa”, és aztán a következő másodpercekben fülsüketítő csend követte. Szerencsésebb napokon a nemzeti labdarúgó csapatunkról kérdeznek, és arról, hogy kijutottak-e a világkupára idén, és ilyenkor azt tudom nekik mondani, hogy ‘Nem’, és kifejezhetem, hogy ez mennyire szomorú, tekintettel arra a tényre, hogy mi voltunk az egyetlen afrikai ország, amely 2010-ben a negyeddöntőig jutott. TOVÁBB

A TAPAS, ami összetapaszt

Második alkalommal indítottunk gasztronómiai kísérleteket a KAPTÁR közösségi konyhájában. Mi adta az ötletet? Először is enni mindenki szeret. Másodszor pedig vétek lenne kihagyni annyi országból, sőt kontinensről származó receptet, amit első kézből tanítanak meg nekünk a közösségi tagjaink. TOVÁBB

Kiégési szindróma ellen szedjen KAPTÁRt!

Tudod, hogy miért hívják magyarul plázának azt, amit az angol a ’mall’ szóval fejez ki? Azért, mert Magyarország első mall-ja a Duna Pláza volt, a név pedig utóbb az egész műfajra ráragadt. Nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Az angol ’coworking office’ kifejezés például csupán az együttdolgozásra, a közös térben végzett munkára utal. Magyarországon mégis inkább a ’közösségi iroda’ kifejezés terjedt el a műfaj megnevezéseként. A dologról ez esetben is az egyik első fecske tehet… TOVÁBB