VISSZA

Északi part, déli part

KAPTÁR coworking Budapest - közösség - életkép

Miért van KAPTÁR a Révay köz mindkét oldalán?

Biztosan ismeritek a régi viccet, amivel a Balaton déli és északi parti hívei szokták ugratni egymást. „A déli partban csak egy dolog jó: az, hogy onnan az északi partot lehet látni…”. (Illetve, déli szempontból, ugyanez fordítva.)

Hogy a KAPTÁR közösségét semmiféle „Észak Dél ellen” konfliktus ne ossza meg, az 5. születésnapunkra időzítve úgy döntöttünk: belakjuk a VI. kerületi Révay köz mindkét oldalát, az „északi” és a „déli partot” is. Ezt méghozzá úgy, hogy karakteresen különböző, egymást kiegészítő funkciót adunk a két KAPTÁRnak 🙂

A Révay köz 4. szám alatti „ősKAPTÁR” – ahol 5 évvel ezelőtt minden elkezdődött – ekkor kapta a KAPTÁR Classic nevet.

Ebben – a ma már kétszintes – térben zajlik elsősorban az a coworker és közösségi élet, amelyről a KAPTÁR az évek során közismert lett. (És amelynek köszönhetően tavaly, a Forbes nemzetközi kiadásának a szavazásán a világ 5. legjobb közösségi irodája lehettünk!)

A KAPTÁR Classic utcaszintjén a hatalmas „kávéházi” ablaktáblák mögött laknak a FLEXIEk. Ők azok a KAPTÁRosok, akiknek a saját asztalnál sokkal fontosabb a teljes szabadság, és az, hogy mindig a lehető legrugalmasabb bérletmegoldások közül választhassanak.

Az emeleten laknak a FIXIEk: ők azok a KAPTÁRosok, akik saját asztalnál érzik igazán produktívnak magukat. Fontos számukra az, hogy a munkaeszközeiket, személyes holmijukat éjjel-nappal a saját, „talpalatnyi KAPTÁRjukban” tarthassák, méghozzá tökéletes biztonságban.

Az emeleten azonban található egy hangszigetelt üvegfalakkal körbevett, fényes és barátságos terem is… Mielőtt a Révay köz túlpartjára is átmerészkedtünk volna, hogy megnyissuk a KAPTÁR Happeninget, ez a terem adott helyet a hozzánk hozott vagy általunk szervezett kis- és közepes méretű rendezvényeknek. Azonban idén ősszel megnyitottuk Budapest legújabb és garantáltan kaptáros hangulatú rendezvényterét, így ez az emeleti tér felszabadult.

Nem volt kérdés, hogy mi legyen a sorsa. A közösségi tagok már korábban is jelezték a lakógyűléseken és különféle közösségi programokon, hogy érdemes volna a KAPTÁRon belül kijelölni egy olyan sarkot vagy önálló munkateret, ahova azok húzódhatnak vissza, akik épp valami nagyon „filózós”, erős koncentrációt igénylő munkában vannak benne. Például leadás előtt állnak, bonyolult háttéranyagokat dolgoznak fel, egész nap számolnak vagy alkotnak. Az ilyesmihez nem árt a csönd, a teljes fókuszáltság.

Így aztán magától értetődő volt a számunkra, hogy a KAPTÁR Classic egykori emeleti rendezvényteréből Focus szobát csinálunk. Itt tökéletes nyugalmat, de a KAPTÁRtól megszokott inspiráló környezetet biztosítunk a közösségünk tagjainak.

És mi van a túlparton? A KAPTÁR Happening neve igazán beszédes: ebben az akár 50 fő befogadására is alkalmas rendezvénytérben adunk helyet a legkülönfélébb happeningeknek, konferenciáknak, workshopoknak, céges offsite-oknak, meetupoknak, tréningeknek. Minket általában azok választanak az eseményük helyszíneként, akik úgy érzik, hogy egy szálloda vagy egy étterem különterme nem volna önazonos a számukra, a KAPTÁRral azonban hűen ki tudják fejezni és meg tudják mutatni önmagukat.

Akár egy belvárosi rendezvénytér érdekelne, akár a coworking élet (akár a Classicban és a Happeningben egyaránt kínált tárgyalószolgáltatás): látogass meg minket a VI. kerületi Révay közben! Ne félj, el se lehet téveszteni a címet: az „északi” és a „déli parton” is ott vagyunk 😉

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂