VISSZA

MEZTELEN IRODAI NAP

Idén másodjára csatlakozott a KAPTÁR a „Dolgozz Meztelenül” mozgalomhoz!

Az elmúlt évek tendenciája, hogy világszerte egyre bátrabbak és nyitottabbak a munkahelyi közösségek a naturizmusra, megtapasztalva annak a produktivitásra gyakorolt jótékony hatásait. 

Ennek köszönhetően mind többen, köztük közösségi irodák is csatlakoznak az egyre rendszeresebb naturalista eseményekhez. Idén – a korábbi jó tapasztalatoknak köszönhetően – a KAPTÁR ismét részt vett a kezdeményezésben, ami csodálatosan sikerült.

Bár nem nehéz szkeptikusnak lenni a témában, meglepő, hogy egyre több kutatás bizonyítja, hogy azoknak akik a hétköznapjaikba be tudják építeni a nudizmus egyes formáit, kiemelkedően megnövekszik az önértékelése, ami jóval pozitívabb testképpel is párosul.

Ha pedig privát közösségben vagy akár kollégákkal közösen, viszonylag rendszeresen, kollektívaként tudjuk éltetni ezt a testtudatot, akkor akár több évnyi csapatépítési és szervezetfejlesztési erőfeszítés is megspórolható. Valódi meztelen embereket látva – szemben a magazinok retusált testeivel – megtapasztaljuk ugyanis, hogy mennyire sokszínűek vagyunk, és hogy mindenki a saját másságával tökéletes.Egy önmagát elfogadó ember pedig sokkal nyugodtabb és nyitottabb a munkája során is.

John Tsidun, az illinois-i Phoulsdey Egyetem társadalomkutatója évekig kutatta a meztelenkedés pozitív munkahelyi hatásait, és a vizsgálatai során azt tapasztalta, hogy azokban a cégekben, ahol legalább havi egy-két ilyen napot tartanak, sokkal kevesebb a rivalizálás, a rosszindulatú pletykálás és a játszmázás.

Nőtt azonban az őszinte kapcsolatok száma, a kooperáció minősége, direktebbé vált a kommunikáció – mintha a ruhákkal együtt a felesleges akadályokat is levetkőzték volna magukról a dolgozók.

2022. április 1.

 

     

 

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂