VISSZA

Szuperanyák, szuper vállalkozók – Mompreneurs a KAPTÁRban

July
23
09:00
KAPTÁR

November 27-én, kedden került megrendezésre az első Budapest Mompreneurs Lounge a KAPTÁRban. Az eseményen vállalkozó anyák ismerhették meg egymást személyesen és oszthatták meg üzleti tapasztalataikat, tippjeiket a hasonló cipőben járókkal.

A mostanra majdnem 5000 tagot magába foglaló Facebook csoporton belül az anyukák már közel egy éve beszélgetnek a vállalkozói lét kihívásairól. Ezenkívül bárki kérhet vagy ajánlhat fel segítséget, ha valakinek esetleg szüksége lenne rá. Azonban most fogalmazódott meg Horváth Irma, szervezetfejlesztő szakemberben az a gondolat, hogy egy személyes találkozó keretében teret biztosítson vállalkozó anyukáknak, nőknek arra, hogy fókuszáltan, hatékonyan, egy nekik releváns közegben dolgozhassanak, és ezáltal még több közös projekt, új ötlet, feltöltő beszélgetés jöhessen létre.

Mi is a Mompreneurs?

A Mompreneur kifejezést azokra a vállalkozást vezető nőkre használjuk, akik a vállalkozói és az anya szerepkörrel zsonglőrködnek a mindennapjaikban. A nemzetközi sajtóban már nem ismeretlen a fogalom, az Entrepreneur magazin egy külön szekciót szentelt a témának. A magyarországi Mompreneurs közösség eddig a Facebook-on tartotta csupán a kapcsolatot. Azonban mostantól a havi egyszer dedikált idő a coworkölésre és személyes netwörkölésre is helyet kap a közösség életében.

Hogyan is zajlott a Budapest Mompreneurs Lounge #1?

Az első hazai rendezésű Mompreneurs Lounge-on közel 40 vállalkozó anyuka látogatta meg a KAPTÁRt. Volt, aki a kisgyerekét is magával hozta, míg mások a KAPTÁRtól mindössze 70 méterre található Bálint Ház játszóházában bízták a gyermekeiket a szakképzett személyzetre.

Az esemény reggel 9-kor kezdődött, az első másfél órában mindenkinek lehetősége volt bemutatkozni, elárulni néhány érdekességet magáról és a vállalkozásáról. Ezután egészen délig a résztvevők informális keretek közötti társalgás, kreatív eszmecsere kíséretében tudták megosztani egymással tapasztalataikat, és ajánlhatták fel segítségüket. A netwörkölős rendezvényen a finom reggeli és a jó kávé biztosítva volt, hogy az anyukáknak megalapozzuk a terepet a hasznos, inspiráló beszélgetésekhez egy barátságos környezetben.

Az esemény nagyobb sikerrel zárult, mint ahogyan azt a szervezők előre elképzelték, a Forbes magazin is megjelentetett egy cikket az első Budapest Mompreneurs Lounge-ról. A Mompreneurs közösség vezetőjének beszámolóját az eseményről pedig itt olvashatjátok. És hogy hogyan tovább? Immár be lett ütemezve a közösségi életbe egy havi személyes találkozó, ahol az anyukáknak lehetőségük van egy inspiráló környezetben új lendületet szerezni vállalkozásuk számára.

A Mompreneurs egy olyan támogató közösség vállalkozó anyák számára, ahol inspiráló, segítő környezet vár mindenkit tárt karokkal. Ha Te sem szeretnél lemaradni a következő Mompreneurs eseményről, akkor iratkozz fel email listánkra!

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂