VISSZA

5 tipp, hogy jól induljon a napod – KAPTÁR edition

Arról, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy jól induljon a hét/nap rengeteg cikket találunk az interneten. Összeszedtük mi is, hogy szerintünk mikre érdemes figyelni, és ezekből melyik, amikben tud a KAPTÁR is segíteni neked!

1, Előre tervezés

Semmi újat nem mondunk azzal, hogy az előre átgondolás mennyit számít. Abban megoszlanak a vélemények, hogy a következő hetedet még péntek délután, a hétvégén, vagy hétfő délelőtt érdemes-e megtervezned, de azt biztos, hogy valamikor hasznos. A neked leghasznosabb napon állíts be egy 20 perces időzítőt, amikor csak a jövőhetedre fókuszálsz. Gondold át milyen határidők vannak, miket kell leadnod, milyen meetingek várnak rád – amihez, ha még akkor lefoglalsz magadnak egy tárgyalót, biztos nem kell hívás előtt 1 perccel laptoppal a kezedben rohangálnod, hogy hol van egy szabad sarok, ahol nem zavar senki.

Nem csak a hetedet, jó ha a napodat is átgondolod! Ami a KAPTÁRnak nagy előnye, néha hátránya is tud lenni: az emberek. Vannak azok a napok, amikor óránként jön egy rég nem látott, de nagyon szeretett ember, és ilyenkor extrán nehéz a munkára koncentrálni. Viszont, ha tudod, hogy már csak egy óra vagy két e-mail választ el a lelkiismeret furdalás nélküli beszélgetéstől, sokkal könnyebben tudsz a munkádra is, utána pedig a rég látott ismerősre koncentrálni. Sőt, ha igazán el kell mélyülnöd, válaszd a Focus vagy FIXIE tereinket, ahol aztán tényleg senki nem fog zavarni!

2, Egy jó rutint jó néha megtörni

Sok energiát spórolhatunk meg magunknak, ha nem kell minden döntés előtt végig futtatni magunkban egy pro-kontra listát, hanem vannak rutinjaink, így a figyelmünk tud a tényleg fontos dolgokra összpontosítani. De sokszor pont a rutin törésnek köszönhető, hogy eszünkbe jutnak a legjobb ötletek! Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha egy kicsi új ingert adunk az agynak – pl. másik ízű kapszulát teszel a kávégépbe, másik asztalhoz ülsz le, mint szoktál. Ha még sosem ültél az ablaknál, próbáld ki hogy hat rád a több fény! Ha nem szoktál másokkal közösen osztozni egy asztalon, ülj oda, nézd meg mit hoz ki belőled, ha látod ahogy melletted dolgoznak! Esetleg próbáld ki milyen, ha állva írod meg azt az e-mailt és nem a kanapén hátradőlve.

3, Nem a ruha teszi az embert. Vagy mégis?

Reggel (vagy még előző este) gondold át, hogy mi fog rád várni, és annak megfelelően válaszd ki, hogy mit veszel fel. A KAPTÁRba tényleg bármiben bejöhetsz! Sőt, akár többször is átöltözhetsz nálunk, pincén lévő zuhanyzóban fel is frissülhetsz,, a ruháidat pedig kényelmesen tárolhatod bármelyik tér-részben. Így ha egy fontos megbeszélésed lesz, és szeretnél plussz magabiztosságot, öltözz fel elegánsan, erőt sugárzóan. De ha épp arra van szükséged, hogy le tudj lazítani és ne feszengj egész nap, nyugodtan vedd át a mackónadrágot! Egészen máshogy fogsz ülni, dolgozni, az emberek is máshogy fognak hozzád szólni, attól függően, hogy mi van rajtad! Használd ki! 

4, Ünnepeld a sikereidet!

Sokan azt tanácsolják, hogy a napot érdemes a „mumus feladattal” kezdeni, hogy ne nyomasszon tovább, sokan pedig abban hisznek, hogy valami könnyűvel érdemes kezdeni, hogy egyből legyen sikerélmény. Bármelyik is áll hozzád közelebb, bármekkora sikert is érsz el a nap folyamán, itt mindig találsz valakit, akivel meg tudod ünnepelni! Egy finom kávéval, vagy egy szelet tortával a BasilIcából, esetleg egy pár kedves szóval, öleléssel! Sőt, szivesen meg is osztjuk a nagyvilággal, had örüljön mindenki! A közös ünneplés után mosolyogva jobban esik a munka!

5, Az ivás igenis segít!

Több héttervező emeli ki a megfelelő étkezések fontosságát. Azonban talán még annál is fontosabb, hogy mennyit iszunk! És most kivételesen nem a péntek esti sörre gondolunk, hanem a napközbeni vízre! Az agy (és az egész test) megfelelő működéséhez napi legalább 2,5-3 liter vízre van szükség! Vigyél oda magad mellé egy kancsó vizet, és így könnyedén nyomon tudod követni, hol tartasz! Mi például minden tárgyaló foglaláshoz bekészítünk vizet és mi magunk is mindig egy kancsó vízzel ülünk le megbeszélni, hogy legalább ilyenkor biztosan igyunk.

 

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂