VISSZA

Mompreneurs – Tarnavölgyiné Jeney Ágnes

Tarnavölgyiné Jeney Ágnes (Ágilánc) sikeres vállalkozó, időzsonglőr, elkötelezett szuperanya. Az Autós Őrangyal megálmodója. A Mompreneurs közösség lelkes tagja, aki folyamatosan arra törekszik, hogy anyaként a lehető legjobban helyt álljon, amellett, hogy vállalkozásában is kiteljesedjen. Ismerjétek meg Ágit, olvassátok el a vele készített interjúnkat!

Mutasd be röviden a vállalkozásodat!

Két éve foglalkozom egyedi kulcstartók, ékszerek készítésével. Legnépszerűbb termékem az Autós Őrangyal, amit Magyarországon egyedüliként készítek, erre vagyok a legbüszkébb.
Üveglencsés medálokkal dolgozom, amelyekbe kerülhet felirat, fotó, amit csak a megrendelő szeretne. Az Autós Őrangyal is ilyen, csak annak az egyik oldalába a “Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repül” felirat kerül. A vásárlóim felakaszthatják az autóban, hogy mindig vigyázhasson rájuk az úton.

Mi a legnagyobb kihívás egy vállalkozó nő/anya számára az üzleti életben?

Megtalálni az egyensúlyt a munka és család között. Vállalkozóként sikeresnek lenni akkor lehet, ha mindent beleadsz. Az viszont könnyen a család rovására megy. Észre sem veszem, hogy odaég az ebéd, mert a gáz mellett is árajánlatokat adok:)
Emellett a környezet is sokszor azt sugallja, hogy fontosabb, hogy anyaként 100 százalékot nyújts, mint hogy a munkádban kimagasló legyél.

Milyen tippeket adnál olyan kisgyermekes édesanyáknak, akik most terveznek egy vállalkozásba belevágni?

Arra készüljenek, hogy többet fognak dolgozni, mint alkalmazottként. Nincs olyan, hogy nem viszed haza a munkát:) De cserébe te osztod be az időd, ha napközben a gyerekek dolgait intézed, akkor dolgozol hajnalban. Ezért fontos, hogy olyan vállalkozásba vágjanak bele, amit igazán lelkesen tudnak csinálni. Nem elég a terméket/szolgáltatást jól csinálni, ugyanúgy tudni kell számlázni, beszállítókat keresni, értékesíteni, reklámozni.

Hogyan lehet fenntartani a munka-magánélet egyensúlyt, ha anyaként vállalkozást is vezetünk?

Nekem ebben még sokat kell fejlődnöm. Sokat segítene, ha a telefonom kikapcsolnám munkaidő után.

Milyen hibákba, nehézségekbe futhatunk bele, ha ezt az életformát választjuk? Te hogyan birkózol meg a kihívásokkal?

Nekem az időbeosztás nehéz. Sosem voltam jó a teendők rendszerezésében. Semmit sem szeretek halogatni, ezért túl sok dologba kezdek egyszerre. Aki otthon dolgozik, annak könnyen a munkaidejébe csúsznak bele olyan teendők, mint a takarítás, bevásárlás. Így aki napközben jön el hozzánk, az azt látja, hogy minden szerteszét van a lakásban. De mire az oviba indulok a gyerekekért, minden a helyére kerül.
A másik dolog az, hogy egyéni vállalkozóként egyedül kell minden döntést meghoznod, egyedül tervezel a jövőre, egyedül vagy felelős minden hibáért, és a saját vállad veregeted meg, ha ügyes voltál.
Viszont nagyon jól esik, hogy a fő célcsoportom, a kisgyerekes anyukák, tehát mi, nagyon megértőek vagyunk egymással. Én sem türelmetlenkedek, ha csúszik egy utalás, de a megrendelők is elfogadják, ha betegek a gyerekek és emiatt lassabban haladok.

Mit javasolsz, melyik legyen előbb: egy vállalkozás, vagy egy gyerek? És miért?

Ha előbb lett volna vállalkozásom, akkor többet tudtam volna dolgozni, hiszen mással nem kellene foglalkozni. Ám akkor valószínű tologatnám a gyermekvállalást, mert nem lehet tudni, meddig sikeres egy vállalkozás és mindig úgy érezném, hogy nem hagyhatom abba. Ez így most pont jó.

Egy kisgyermek hogyan befolyásolhat a mindennapos munkában? Hogyan változik meg a rutinod, ha anya vagy?

Nekem már ovisok, ha betegek, akkor borul fel minden. Ha egyikőjük van itthon, akkor valamennyit tudok dolgozni, de ha mindkettő, akkor semmit. Szerencsés vagyok, mert a nagyszülők sokat segítenek.

Hogyan szerzel lendületet és motivációt? És ez mennyiben változott meg, amióta anya lettél?

Nekem nagyon sokat adnak a vásárlói visszajelzések, amikor ajándék átadás után meghatottan írnak. Az örömük mindig extra lendületet hoz.
Sokszor érint meg engem is az idézet, vagy kedves mondat, amit a kulcstartóra választanak, képes vagyok sírdogálni ezeken munka közben. Biztosan ez is hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes lesz, mindenki beleadja szívét-lelkét.

Mi a legmeglepőbb dolog, amit vállalkozó anyaként tanultál és a vállalkozásban tudtál kamatoztatni?

Hogy mennyi mindenre képes egy nő! Mennyire kevés órát is lehet aludni, mennyi mindent lehet egy nap alatt megcsinálni.

Hogyan tudsz kikapcsolódni egy hosszú nap után?

Amikor valójában nem gondolok munkára, az az esti mese mondása közben van. Habár egyszer előfordult, hogy elbóbiskoltam közben és arra eszméltem, hogy karkötő készítésről mesélek. Kikapcsolódni sport közben tudok, mert annyira elfáraszt, hogy semmilyen gondolat nem jut eszembe közben. A legjobb pedig a nyári nyaralás, amikor úgy mész le a tengerpartra, hogy reggel a szálláson hagyod a telefonod:)

Hol találhatunk meg? 🙂

Facebookon és a weboldalamon.

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂