VISSZA

KAPTÁR sikersztorik – Francisco Vera

A KAPTÁR Sikersztorik vendége ezúttal Francisco Javier Vera Gomez – a tavaszi KAPTÁR-mexikói este szervezője és a Moradas alapító-ügyvezetője.

Szia Francisco, köszi, hogy elfogadtad a meghívásom.

Szia Bálint, köszönöm a meghívást!

Pár mondatban hogy foglalnád össze a munkásságod?

Egy mondatban úgy fogalmaznám meg, hogy “szoftverekkel igyekszem jobbá tenni az emberek mindennapjait”. Olyan alkalmazásokat próbálok készíteni, amik értéket adnak a társadalomnak és hasznosak is. Az egyik ilyen például egy mexikói zárt közösségnek készült – biztonságosabbá és átláthatóbbá teszi az életüket, amire Mexikóban óriási szükség is van. Ezen kívül sok különböző alkalmazásom van: az egyik ügyvédeknek, a másik orvosoknak segít a mindennapi munkájuk elvégzésében.

Wow, ez lenyűgőző! Hogy jutottál el idáig?

15 éves voltam, amikor az első kódsorom megírtam. Igazából én csak vicces és játékokat és “lehetetlen kvízeket” szerettem volna készíteni az osztálytársaimról és barátaimról… Aztán olyannyira belejöttem, hogy még a tanárnak is mutattam pár trükköt.

Olyan srácnak tűnsz, mint aki hisz abban, hogy minden megvalósítható, pusztán eléggé kell akarni. Honnan jön ez a motiváció? Hogy tartod fenn a belső egyensúlyod?

A belső békém fenntartásának titka egyszerű: meditálok minden egyes nap. A motivációm sem sokkal bonyolultabb. Tudod, én mindig is végtelen kíváncsisággal fordultam az új technológiák és azok mindennapokba való beépítése felé… Úgy fogom fel, hogy ez az én megoldásom arra, hogy a lehető legjobban hozzájárulhassak az emberek boldogságához.

Ez elég jól hangzik! Ha jól tudom Mexikóból származol. Hogy kerültél Magyarországra és mi fogott meg annyira, hogy ide költözz?

2014-ben 4 hónapra utaztam Európába és távmunkában innen irányítottam a cégem. Fogalmam sem volt róla, hogy mi az a “digitális nomád”, de – mint két évvel később kiderült – én máris egy voltam közülük. Később még folytattam az utazást pár évig – leginkább Európán belül. Bejártam több, mint 50 várost és Budapest is a térképemen volt. A legtöbb időt végül itt töltöttem.

Miután kiutaztam magam, megjelent bennem a vágy egy új, stabil otthonra valahol Európán belül. Budapestben megvolt minden, amit kerestem, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a lélegzetelállító várost választom új otthonomnak. Az építészet, a természet és a város hangulata hívott magához, de egy újonnan kialakult párkapcsolat hamar feltette az i-re a pontot és biztosította a végleges ide költözésem.

Mindig csak a nők… (nevet). Miről szól mostanában az életed? Mik a hobbijaid?

Épp most fejeztem be egy 3 hónapos intenzív magyar kurzust, de heti 1 alkalommal továbbra is dolgozunk a magántanárommal. Újra vannak házi feladataim minden napra. Nagyon szórakoztató érzés megismerkedni egy új, teljesen különböző nyelvvel, de nagyon szeretném jól beszélni a nyelvet, hogy jobban megérthessem a kultúrát.

Ezen kívül imádok sétálni a városban – heti 3-4 alkalommal ki is megyek, sokszor több órára. A város építészete ámulatbaejtő, de hétvégén azért jól esik kimozdulni és túrázni a szabadban.

Miért pont ezek a legfontosabb részei az életednek? Milyen értéket teremtenek neked?

Fontosak, mert összekötnek az engem körülvevő világgal. Imádom a technológiát a kihívások megoldására vagy a célok gyorsabb elérésére, de a nap végén kell egy hely, ahol önmagammal és a természettel lehetek. Tapasztalatból mondom, enélkül nem tudnám csinálni, amit csinálok.

Úgy hangzol, mint egy bölcs kung-fu mester. Legyen ez a zárógondolat – köszönöm szépen, Francisco!

Én is köszi! 🙂

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂