VISSZA

IT SECURITY WORKSHOPOK – SECURI-TEA ūüęĖ

 

√öj szakmai programmal ind√≠tjuk a 2022-es √©vet! Porondon az IT biztons√°g, “h√°zon bel√ľli” szak√©rtŇĎnk pedig¬†Polereczki Andrea lesz!¬†

√Ėr√ľl√ľnk, mikor az√©rt v√°laszt minket valaki, mert hasonl√≥ √©rt√©keket k√©pvisel√ľnk.¬† √ćgy t√∂rt√©nt ez Andival is, aki a KAPT√ĀRt v√°lasztotta c√©g√©nek hivatalos sz√©khelyek√©nt.

Andi nem csak a katonai/banki inform√°ci√≥k ŇĎrzŇĎje, de a biztons√°gos digit√°lis vil√°gegyetem elhivatott oktat√≥ja is. A WITSEC tagjak√©nt az orsz√°got j√°rva toborozza a j√∂vŇĎ informatikusait, a WomenTech magyarorsz√°gi nagyk√∂vete √©s az ICSS (International Children‚Äôs Safety Service) sz√∂vets√©g √°ltal koordin√°lt ‚ÄúSafer Internet Project‚ÄĚ keret√©ben iskol√°kban seg√≠ti a tudatos mobilhaszn√°lathoz sz√ľks√©ges ismeretek elsaj√°t√≠t√°s√°t.

√öj tagok √©rkez√©sekor sosem lehet tudni, mi ker√ľl bele a “k√∂z√∂s kalapba” √©s azzal egy√ľtt program kalend√°runkba. Ez alkalommal Andi azzal a hozz√°adott √©rt√©kkel sz√°llt be a tud√°st√°runkba, hogy minden h√≥nap utols√≥ szerd√°j√°n v√©gig kalauzol minket az IT security vadnyugati ter√ľletein.¬†

J√ļniusig ezekre a programokra tudtok csatlakozni napi jegyekkel vagy ak√°r k√∂z√∂ss√©gi tags√°ggal:¬†

 

Febru√°r 23., szerda, 17:00

IT security osztott infrastrukt√ļr√°ban – avagy: hova vezet az API univerzum k√∂zpontos√≠tott erŇĎforr√°s fel√ľgyelete?

Sokakban felmer√ľlt a k√©rd√©s a jelenlegi megv√°ltozott vil√°gunk informatikai rendszerei kapcs√°n, hogy vajon hogyan tudjuk megval√≥s√≠tani a fel√ľgyeletet, hogyan ellenŇĎrizhetj√ľk a biztons√°got akkor, amikor k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szintŇĪ szolg√°ltat√°sokon, szolg√°ltat√≥kon kereszt√ľl alak√≠tjuk ki a saj√°t szolg√°ltat√°si ter√ľnket vagy az irodai rendszereinket? Tudjuk √©s akarjuk is haszn√°lni a m√°r megl√©vŇĎ aj√°nl√°sokat, mint a szolg√°ltat√°s ig√©nybevevŇĎi?

M√°rcius 30., szerda, 17:00

Cégalapítás és az adatvédelem Рavagy: hogyan álljunk neki és miért fontos?

Ma m√°r sok mindenki azt gondolja, hogy felk√©sz√ľlt az adatv√©delmi k√©rd√©sekre vagy nem √©rinti a v√°llalkoz√°s√°t a k√©rd√©s. Vajon biztosan tudjuk, mit-hol-milyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt t√°rolunk, ak√°r pap√≠r alapon is? R√©szletesen tudjuk, mivel mi a teendŇĎnk, mennyi ideig √©s hogyan v√©dve ŇĎrizz√ľk meg ŇĎket, hogyan kell megsemmis√≠teni √©s t√∂r√∂lni? Milyen dokument√°ci√≥ √©s milyen tartalommal sz√ľks√©ges ehhez? ElsŇĎsorban technikai oldalr√≥l n√©zz√ľk meg az adatvagyon √©s az adatgazd√°lkod√°s lehetŇĎs√©geit, √ļgy, hogy gazdas√°gos √©s biztons√°gos is legyen a v√©g√©n.

√Āprilis 27., szerda, 17:00

DEVSECOPS – avagy: egy fancy √ļj trend vagy van l√©tjogosults√°ga m√©g egy √ļj n√©zetnek?

A DevOps m√°ra m√°r itthon is egy ismert √©s bizonyos k√∂r√∂kben rendszeresen haszn√°lt fogalom. A DevSecOps m√©g mindig nem tart itt. Teljesen mindegy, hogy melyik metodol√≥gi√°t k√∂vetj√ľk a szervezeten bel√ľl, k√ľl√∂n biztons√°gi szakember n√©lk√ľl is sokat tehet√ľnk az√©rt, hogy a ter√ľlet√ľnket √©rintŇĎ biztons√°gi elŇĎ√≠r√°sokat/j√≥gyakorlatokat illessz√ľk √©s arra keress√ľk majd a v√°laszt, hogy kiknek √©s milyen m√©lys√©gben √©rdemes ezen gondolkozni.

M√°jus 25., szerda, 17:00

IOT, okosk√ľty√ľk √©s ami m√∂g√∂tte van – avagy: kell, hogy minden okos legyen az irod√°ban?

Manaps√°g m√°r minden okos k√∂r√ľl√∂tt√ľnk √©s sok term√©krŇĎl nem is tudjuk, milyen kapcsolatokat l√©tes√≠t a k√ľlvil√°g fel√©, milyen adatokat r√∂gz√≠t √©s tov√°bb√≠t r√≥lunk vagy a k√∂rnyezet√ľnkrŇĎl. Ez alkalommal arr√≥l fogunk besz√©lgetni, hogy mik azok a piacon k√∂nnyen el√©rhetŇĎ eszk√∂z√∂k (NAS, okos eszk√∂z√∂k, kamer√°k, nyomtat√≥k), melyekkel ak√°r egy kezdŇĎ v√°llalkoz√°s is el tud indulni √©s ezeket hogyan √°ll√≠tsuk be √ļgy, hogy t√°mogassa √©s ne vesz√©lyeztesse a munk√°nkat.

J√ļnius 29., szerda, 17:00

ZERO-TRUST √©s a paradigmav√°lt√°s az IT infrastrukt√ļr√°ban ‚Äď avagy: kinek kell √©s mikor?

A felhŇĎalap√ļ infrastrukt√ļr√°k, a mobileszk√∂z√∂k haszn√°lata √©s az IoT terjed√©se feloldotta a hagyom√°nyos h√°l√≥zati megold√°sok hat√°rait. A 2010-ben m√°r kidolgozott, de csak most jelentŇĎss√© v√°lt Zero Trust megk√∂zel√≠t√©s az elm√ļlt √©vek sor√°n kibontakoz√≥, t√°voli el√©r√©sre alapozott megosztott mŇĪk√∂d√©s kapcs√°n biztos√≠tja, hogy az erŇĎforr√°sokhoz b√°rmikor, b√°rhol √©s b√°rmilyen eszk√∂z√∂n biztons√°gosan hozz√°f√©rhess√ľnk munk√°nk elv√©gz√©s√©hez. R√∂viden √°ttekintj√ľk, hogy milyen alapokkal √©s kinek √©rdemes/kell foglalkozni vele.

 

 
 

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani ūüôā