VISSZA

KAPTÁR arcok – Czifrus Zsanett

Czifrus Zsanett - KAPTÁRarcok - KAPTÁR coworking Budapest

Szeretek enni, utazni, nevetni és megosztani ezeket a körülöttem lévőkkel. 10 éve dolgozom üzleti területen, e mellett a mindful eating módszerét alkalmazva étkezéstudatosságot és meditációt tanítok a tudatosabb és örömtelibb életért egyéneknek és csoportoknak, Berlinben és Budapesten. 

Miért választottad a KAPTÁRt?

Nemzetközi közegre vágytam Budapest egy könnyen megközelíthető pontján, ahol mind a pezsgő közösségi életre, mind az elmélyült munkavégzésre lehetőségem van és a szokatlan ötleteket is nyitottan fogadják. A KAPTÁR-ban nagyszerű társra leltem mindezekben. 

Legfontosabb élettapasztalat, mióta coworker lettél?

A felelősségvállalás szerepe az időmért és energiámért. Nincs senki, aki megmondja mennyi időt töltsek az irodában. Ha pedig ott vagyok, akkor rajtam múlik, mivel töltöm az időm és hogyan osztom be az erőforrásaimat. Eleinte hajlamos voltam elveszni a konyhai beszélgetésekben, megengedni magamnak, hogy később menjek be, vagy, hogy a tervezettnél tovább dolgozzam este. Egy nap bizonyos számú döntést tudunk meghozni és bizonyos mennyiségű energiát tudunk fektetni munkába, emberekbe és saját magunkba. Ma már tudatosabban figyelek, mire és kinek ajándékozom a figyelmemet és ebbe a körbe önmagamat is belevettem, minőségi énidő formájában. Áron fogalmazta meg legfrappánsabban, mikor egy KAPTÁR kanapén való pár perces relaxáció után azt mondta: “Olyan jól bánsz magaddal!” Legalábbis törekszem rá.

Mi a legjobb része a munkádnak?

Az intimitás. A mindful eating gyakorlása során osztozunk az élményben, a pillanatban és az étkezés tapasztalatában. Mikor egy-egy workshop vagy konzultáció során valami olyan mélyen megérinteti a résztvevőket, hogy megváltozik egy évtizedek óta berögzült minta, az leírhatatlan. Látom a tekintetekben az AHA-élményt, a megkönnyebbülést. Ilyenkor hálás vagyok, hogy tanúja lehetek egy ilyen felszabadító momentumnak. 

Legnagyobb mérföldkövek az életedben?

A költözések: Miskolcról Budapestre, Lisszabonba, Amerikába, majd vissza Európába. Kempingezés Új-Zélandon. A csend hangja a himalájai asramban. A férjemmel való kapcsolat. 

Ugyanígy értékelem a látszólag jelentéktelenebbeket is: kiadni az első ajánlatomat vállalkozóként és a legutóbbi, mikor sikerült feljutnom a negatív mászófal tetejére. 

Email: zsanett.mindful@gmail.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zsanettczifrus/

Web: https://www.facebook.com/eteltollelekig/

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂