VISSZA

KAPTÁR arcok – Gál Gabriella

Gál Gabriella - KAPTÁRarcok - KAPTÁR coworking Budapest

Gabi közel egy éve a KAPTÁR tagja. „Civilben” full-time állásban Business Intelligence területen dolgozik egy bankban, a KAPTÁRban nem ezeken a feladatain, hanem másodállású egyéni vállalkozóként egy side-gig webhsop előkészítésén dolgozik. Az első időszakban Fixie-ként jellemzően este vagy hétvégén bukkant fel, de az most is jellemző, hogy csak munkaidő után tud érkezni, amikor a többség éppen távozik, így némileg a KAPTÁR fantomjának is érzi magát (ehhez még az Operaház is kellemes közelségben van). A közgazdász végzettsége mellett addiktológiai konzultáns diplomája is van, ez a témakör is nagyon fontos része az életének.

Miért választottad a KAPTÁRt?

A főállásomhoz kényelmes közelségben van, és már az utcáról belesve is látszott, milyen inspiráló a hangulata. Plusz az utcáról valószínűleg annyira feltűnően nézegettem, hogy az egyik hoszt egyből kedvesen ajtót is nyitott és érdeklődött, hogy körbe vezethet-e, ilyen szemlélettel, előzékenységgel ritkán találkozom itthon.

Mik voltak a legjobb KAPTÁR pillanataid eddig?

Mivel a főállásom mellett eleve kevés időm marad side-projektekre, hobbira, ezért a közösségi programokból is rendre kihagyom magam. Ez egyáltalán nem a csapatnak szól, vagy az eseményeknek, szuperek a programok, de ennyi fér bele a napjaimba. Az viszont nagyon tetszik, hogy állatbarát hely a KAPTÁR, mindig felvillanyoz, ha valaki kutyával-macskával érkezik. Mondjuk a hatékonyságomon nem segít, hogy ilyenkor velük vagyok elfoglalva, de örömnek nagy öröm.

Szerinted hogy lehet a leggyorsabban elrontani egy vállalkozást?

Eddig arról tudnék írni, hogy lehet a leglassabban elindítani egy vállalkozást. Kb. 5 éve vettem meg a domain-t, amire a webshop épül, és azóta sem lett első számú prioritás az életemben, nem is tervezem, hogy a go-live-tól kezdve az lesz, esetleg majd a későbbi jövőben. Viszont rengeteget tanulok belőle, arról, hogyan lehet vállalkozóként boldogulni, amikor nincs körülöttem egy hatalmas apparátus, és a jogi, könyvelési, technika, kódolási feladatokkal is nekem kell boldogulnom részben, vagy egészben. Amivel biztosan el lehet rontani egy vállalkozást az a kishitűség (meg sem próbálom, úgysem állnak szóba velem), vagy az, ha képtelen vagyok segítséget kérni. Egy másik hibalehetőség, ha fókuszvesztett vagyok, ami rám elég vastagon igaz, mert szívem szerint egyszerre tanulnék 3 kódnyelvet, 2 külföldi nyelvet, képezném magam egy csomó témában, és van összesen 5 megvásárolt domain-em és még ennél is több vállalkozási ötletem. Ez biztos hogy nem a rövid távú siker receptje. A KAPTÁR nekem abban is segít, ahhoz is eszköz, hogy az itt töltött esti órákban fókuszáltan a projektemen tudok dolgozni.

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂