VISSZA

A TAPAS, ami összetapaszt

KAPTÁR Budapest - közösség életkép

Második alkalommal indítottunk gasztronómiai kísérleteket a KAPTÁR közösségi konyhájában. Mi adta az ötletet? Először is enni mindenki szeret. Másodszor pedig vétek lenne kihagyni annyi országból, sőt kontinensről származó receptet, amit első kézből tanítanak meg nekünk a közösségi tagjaink.

Ezekben a nyári hónapokban a legmagasabb az átutazó külföldiek aránya, akik közül sokan tartanak minket budapesti bázisuknak és akár évente visszatérnek hozzánk.

Köztük olyan állandó FIXIE lakók is állomásoznak nálunk az emeleti dedikált asztaloknál, akik immár Magyarországon építik vállalkozásukat.

Így történt tehát, hogy az Oroszországban nevelkedett FIXIE-s Firdavs vezényletével neki kezdtünk a tésztagyúrásnak és szaggatásnak a legjobb orosz töltött tésztához, a pelmenyihez. Nevezzük ezt orosz raviolinak vagy magyar barátfülének, de minket biztosan közelebb hozott az ezt követő Tapas Est ötletéhez.

Kik érkeznek még hozzánk gasztro élményekkel felszerelkezve? A Nomad Cruise-ról visszatért digitális nindzsáink! Najó, nomádok ők, akikkel őszinte rácsodálkozással kóstolgattuk a Tinto de Verano-t a tapasok fölött, mikor „hozzáértő” spanyol hangulatban azt próbáltuk eldönteni: vajon kell, vagy nem kell cukor a Sangríához?

Ezeken az estéken köttetnek a FIXIE és FLEXIE barátságok. Ilyenkor születnek ötletek arról, mi legyen a következő „hozzávaló” a mindennapjainkhoz, hova menjünk közösen legközelebb.

Az elmélyült munkaórák után ide érkeznek meg a túlparti KAPTÁR Happening Focus szobájából a szövegírók, designerek, fejlesztők. Itt landolnak a csapatmunkák után a kisvállalkozók vagy a skype hívásokat befejező szabadúszók és innen indulnak tovább a közeli romkocsmákba az újonnan alakult társaságok. Mert mi mindenhez és mindenkihez közel vagyunk. Te mikor nézel be hozzánk?

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂