VISSZA

9 év 9 büszkeségünk

9 TÖRTÉNET, AMIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

 

Ennek a listának az összeállítása esett nekünk a legjobban. Örülünk, hogy ennyi történeten keresztül gyakorolhatunk pozitív hatást a szűkebb és tágabb környezetünkre egyaránt. 

1️⃣ Több startup csapat dolgozott és dolgozik nálunk, de a legrégebbi és eddig legsikeresebb egyértelműen a Farkas Dani vezette Drops. A csapat önerőből, befektető és hátszél nélkül jutott el 30 millió felhasználóig és évi 8 millió dollár árbevételig. A Drops tavaly év végén a norvég Kahoot!-hoz csatlakozott, az alapítók 50 millió dollárért adták el a cégüket és ezzel az egyik legnagyobb összegű magyar cégértékesítést hozták össze 3 év alatt.
 
2️⃣ Az elmúlt 9 évben több tucat románc és kapcsolat keletkezett a KAPTÁRban, többen együtt élnek évek óta és a második KAPTÁR bébi is úton van már! 🙂 
 
3️⃣ Alapításunk óta minden létező díjat megnyertünk már Magyarországon, talán az amerikai Forbes magazinnál kapott díjra vagyunk a legbüszkébbek még 2016-ból, amikor is mi lettünk a “A Föld 5. legjobb közösségi irodája”. A díjat közönség szavazat alapján osztották ki, ettől még megtisztelőbb számunkra. Amúgy ebben az évben Dóri és Áron, a KAPTÁR két alapítója a Forbes “30 legsikeresebb magyar 30 alatt” listáján is szerepelt.
 
4️⃣ A KAPTÁR politikától független és attól magát távol tartó szervezet, és mégis vannak olyan értékek és ügyek, amik olyan fontosak nekünk, hogy merünk akár megosztó lépéseket is tenni. Ilyen volt, amikor a Népszabadságot egy éjszaka alatt lelőtték, másnap reggel nálunk tudta folytatni a szerkesztőség, és több hétig végezhették még a munkájukat nálunk. Tavaly nyáron ugyanígy, a távozó ex-indexesek folytathatták nálunk a munkát és rakhatták le a Telex alapjait a mi tárgyalóinkban.
 
5️⃣ Ha már értékek és ügyek, a KAPTÁR közössége több alkalommal képviselte magát a budapesti Pride felvonulásokon, nyilvánosan is kiálva az sokszínűség, az elfogadás és a nyitottság mellett.
 
6️⃣ Ahogy érték és büszkeség az is, hogy első naptól mindig tisztán és törvényes keretek között működtünk, nálunk mindenki kap számlát, és néha még az előírt szabályoknál is szigorúbb kereteket tartunk (pl.: covid rendeletek, munkabiztonsági előírások, stb.)
 
7️⃣ A KAPTÁR kezdetek óta elkötelezett a környezettudatosság és a környezetvédelem ügye iránt. Kizárólag energiatakarékos eszközöket és környezetbarát, természetes anyagokat használunk, 2019-től pedig már az elektromos energiát is tisztán megújuló forrásból szerezzük be (ez amúgy évi 180-200.000 forint többletköltség nekünk).
 
8️⃣ Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 2019 karácsonyán a közösségünk összefogott, hogy az Ószajlai szegény cigány gyerekeknek igazi karácsonyi élményt csináljunk: ajándékokat gyűjtöttünk és csomagoltunk, karácsonyfát, díszeket vettünk és többen közösen elutaztunk Ószajlára, ahol a legtöbb gyerek még nem látott karácsonyfát. Képzelhetitek, tátott szájjal nézték a csillagszórót és a rengeteg ajándékot. Közösen énekeltünk és játszottunk velük estig.
 
9️⃣ Végül pedig büszkék vagyunk rá, hogy a KAPTÁR egy igazi nemzetközi hely, minden kontinensről, közel 50 országból érkeztek már tagok hozzánk. Jó visszahalani, hogy digitális nomádok egymásnak ajánlanak minket, és hogy többen voltak már, akik kifejezetten a KAPTÁR miatt látogatták meg Budapestet európai kirándulásaik során. És van, aki miattunk költözött Magyarországra, nálunk talált otthonra Európában.

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂