VISSZA

Nagyvállalatok és coworking

Aaron Swain: Okok, amelyek miatt a nagyvállalatok a coworking irodákat választják

 

Amikor a coworking space kifejezés felmerül, a legtöbb ember startupokat, szabadúszókat és távmunkában dolgozókat képzel maga elé. De egyre többször fordul elő, hogy a nagyvállalatok is közösségi tagságot váltanak a dolgozóiknak. Idén, 2020-ban a nagy szervezetek 50% -ának várhatóan lesz olyan munkatársa, aki közösségi irodában dolgozik. A számok pedig 2022-ig 22% -os ütemben növekednek majd. Ez nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük a coworking terek számos előnyét. A legtöbb vonzóbb lehetőséget nyújt, mint a vállalatok központi irodájában dolgozni.

A coworking fokozott rugalmasságot, együttműködést és kreativitást jelent. Ezenkívül a vállalati környezetből érkező coworking tagokkal kapcsolatos növekedési statisztikák alapján, az alkalmazottak 84% -át jobban motiválja az, ha megosztott térben dolgoznak. Egy másik nyomós ok a networkingre való számos lehetőség. Most nézzük meg részletesebben azokat az indokokat, amelyek miatt a vállalatok a coworking irodák mellett teszik le a voksukat.

Vonzó és funkcionális szolgáltatások

Az elsődleges ok, amiért a nagyvállalatok a coworking tereket választják, a könnyen elérhető kényelem. A közösségi irodák ugyanis már bútorozottak, rendelkeznek gyors internettel, pihenősarkokkal, és a szükséges irodaszerekkel. Ezért megtakarítja azt az időt, és azokat a forrásokat, amelyeket egy cégnek egy komplett iroda felállítására és beüzemelésére kell fordítania.

A közösségi tereket az üzleti igényeknek megfelelően is meg lehet tervezni, amikor a cég az indulástól kezdve nagyvállalattá növekszik. A legnagyobb vállalatok közül is néhány így indult, például a Salesforce, az Instagram, az IMB, a Spotify, a Microsoft stb.

Költséghatékonyság és megtérülés

Úgy tűnhet, hogy a közösségi iroda négyzetméterenkénti költsége meghaladja a hagyományos irodákét. Valójában az ellenkezője igaz, mivel a közös terek lehetővé teszik a nagyvállalatok számára a költségek megtakarítását. Egy hagyományos irodahelyiségért ugyanis fizetnie kell a bérleti díjat, a közműveket, az irodai berendezéseket és a karbantartási díjat. Ezzel sok energiát, időt és pénzt éget el az ember. Mindezek miatt viszont nem kell aggódni, ha valaki coworking irodából dolgozik.

Vannak rugalmas tagsági csomagok, amelyek 30 naptól egy évig terjednek, és menet közben a választott csomagfajtát is változtatni lehet. Emellett nem kell aggódni az iroda működtetésének fenntartása és a kényelem biztosítása miatt. A közösségi iroda gondoskodik minderről.

Rugalmasság és kényelem

Számos közösségi tér éjjel-nappali hozzáférést biztosít a tagok számára. Ezért a vállalati csapatok olyan rugalmas munkaidőt alakíthatnak ki, amely pontosan megfelel az igényeiknek. Azokon a napokon, amikor elhúzódik a munka, addig maradhatnak, ameddig szükséges. Egy közösségi irodában akkor tartasz szünetet, amikor neked jólesik, nem szól rád senki, mint egy tipikus hagyományos irodai környezetben.

Természetesen nem szabad átesni a másik oldalra sem a túlzott rugalmassággal, mert ez megbéníthatja a hatékonyságot, viszont egy közösségi iroda bizonyos szinten a fegyelmezett munkavégzéshez szükséges struktúrát is biztosítja. Az ember nagyobb kötelességtudattal végzi a munkáját, ha látja a többi coworkert tevékenyen dolgozni maga mellett.

Ezenkívül szinte minden lokációban megtalálható több coworking iroda is Ez segítséget nyújt azoknak a vállalatoknak, amelyek nem tudják az összes alkalmazottjukat a központi irodájukban elhelyezni, így a közösségi iroda egy megfelelő és hatékony alternatívát jelent, ráadásul az ingázási idő és a kiadások is jelentősen csökkennek.

Rugalmasan alakítható terek

A hagyományos irodákban általában hatalmas szobák vannak boxokkal szétválasztva. Vannak olyanok is, amelyek hosszú és csendes folyosóval rendelkeznek, mindkét oldalán zárt ajtókkal. Ezek az irodák általában unalmasak, és elég kötöttek. A közösségi terekkel azonban rugalmasabban lehet bánni, a vállalatok helytakarékos módon használhatják ki az adott teret, igényeikhez igazítva. Mind kisebb, mind nagyobb csapatok számára is megtalálható a tökéletes környezet egy közösségi irodában, amelyek modern és pezsdítő közeget nyújtanak a tagoknak.

Ezek a közösségi terek általában a következő set upokkal rendelkeznek:

● Komplett asztalszigetek nagyobb csapatok számára, például, ha van egy csapatod, ami kreatív írással foglalkozik, Online Writers Rating.

● Az épületen belüli egyedi tervezésű helyiség

● 1-4 fő befogadására alkalmas privát irodák

● Csapat irodák és egyedülálló helyek

Közösségi és kulturális légkör

A közösség a másik ok, amiért a vállalatok a közösségi irodákat választják. A közösség különböző vállalatoktól, vállalkozásoktól érkeznek, emiatt több különböző, és kreatív emberrel találkozhatnak azok, akik coworkingben dolgoznak, ez változatosabb gondolkodást eredményez, mintha csak a hagyományos irodai környezetben lennének. A munkaállomások, a tér megosztása segít a megújult identitás- és céltudat elérésében. Ezenkívül hozzájárul a következetes tanuláshoz, az éleslátó interakciókhoz, és a közös motiváció kultúrájának kiépítésében is.

A tagok egyedülálló tapasztalataik és kölcsönösen előnyös kapcsolataik révén produktívabbak lehetnek. Nem csak a termelékenység szintje növekszik, hanem növeli a bizalmat, a motivációt és az önbecsülést is. A megosztott téren folyó verseny jellege is egészségesebb, mivel nem állítja szembe az embereket. A coworking közösség arra ösztönzi a tagokat, hogy szakmailag és személyesen is önmaguk legjobb verzióivá váljanak.

Könnyű bővítés és toborzás

Egy bővülést tervező vállalat számára nem biztos, hogy praktikus egy egész iroda kibérlése. Tehát, ha több helyszínen kíván új csapatokat felállítani, akkor a közösségi iroda mentőöv lehet. Ha rövid távú és megfizethető tagi bérletet vált a munkavállalóknak, akkor az energiaforrásokat fókuszálhatja a vállalkozás bővítésére. Minden új helyszínnel olyan helyszínt kap, amely a legjobban megfelel a csapata igényeinek és felépítésének.

Ezenkívül olyan vállalatok számára is működik, akik előbb szeretnék tesztelni a toborzott embereiket, mielőtt teljes állásba fölvennék a jelölteket. A közösségi terekkel a vállalatok felvételi állománya növekszik. Egy közösségi irodában számtalan szakmai kapcsolatra lehet szert tenni. Ha például egy vállalat csapata megosztja a helyet mondjuk a Best Writers Online-nal, amely egyedi kreatív írás szolgáltatásokat kínál, de az adott vállalaton belül nincs senki, aki értene a kreatív szövegíráshoz, akkor a közösségi irodában könnyen találhat olyat, akinek ki tudja szervezni az adott munkát.

Konklúzió:

A közösségi terek már nem csak a startupok és a szabadúszók számára érdekesek. Most több nagyvállalat is kiaknázza a megosztott térbeli tagság előnyeit. Ennek oka, hogy a rugalmas irodahelyiségek a nagyvállalatok működésének alapvető szempontjaivá váltak. A coworking irodák költséghatékonyabbak, ha figyelembe vesszük a hagyományos irodahelyiségek kialakításához szükséges pénzt és forrásokat.

Ezenkívül a coworking irodák közösségei arról ismertek, hogy motiválják és fejlődésre ösztönzik az ott dolgozókat. A kultúra a sokszínűségre, az innovációra és a növekvő produktivitásra apellál. Tehát, ha egy vállalat költséghatékony helyet szeretne a networkje bővítéséhez, az alkalmazottak motivációjának  és a lehetséges munkaerők skálájának növeléséhez, akkor a coworking a megfelelő út ehhez.

 

A vendégposzt írójáról: Aaron Swain író szakember. Szenvedélyese a marketing és a SEO. Folyamatosan bővíti és fejleszti készségeit az írás területén, hogy segítse és inspirálja az embereket.

Elérhetőségek: 

aaron.s.swain@gmail.com

twitter.com/AaronWriteFine

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂