VISSZA

Mompreneurs – Kulcsár-Vajda Enikő

Kulcsár-Vajda Enikő igazi szupermami, kétgyermekes édesanyaként vezeti saját vállalkozását, ami az Anyatest Projekt névre hallgat. Célja, hogy szülés után regenerálja és formába hozza az anyatársakat megfelelő szakmai segítséggel. Enikő a Mompreneurs közösség lelkes tagja, aki kiváló példát mutat arra, hogy hogyan teljesedj ki nemcsak az üzleti-, de a magánéletben is. 🙂 Olvassátok el a vele készített interjúnkat!

Mutasd be röviden a vállalkozásodat!

Az Anyatest Projekt kifejezetten a szülés utáni első évek mozgásspecialistája. Szülés utáni regeneráló és formába hozó programokkal, hasizomzáró videósorozattal  és workshopokkal, gátizomterapeuta gyógytornásszal, szakmai tanácsokkal és egy női közösséggel segítjük az anyákat, hogy rugalmas időbeosztásban, otthonról, mégis szakértői segítséggel tudjanak mozogni.

Az Anyatest Projekt alapítója és szakmai vezetője vagyok, edző, táncművész és pre- és posztnatális specialista (certified specialist PFA), magam is kétgyerekes anya. Saját fejlesztésű, de a legkorszerűbb irányelveket figyelembe vevő regenerációs programokat alakítottam ki, beleépítve a saját tapasztalataimat a mozgástanításról és a szülés utáni regenerációról.

Mi a legnagyobb kihívás egy vállalkozó nő/anya számára az üzleti életben?

Mindenképpen az önbizalom megtartása. Elfogadni, hogy az üzleti élet nagyobbik részét a marketing teszi ki, nem pedig a saját tevékenységünk.

Milyen tippeket adnál olyan kisgyermekes édesanyáknak, akik most terveznek egy vállalkozásba belevágni?

Ezek a legfontosabb elemek, ha vállalkozásba fogsz anyaként: tervezés, továbbképzés, hatékony kommunikáció, kapcsolatok, közösségek építése, és a digitális világ ismerete. Az alapos piaci ismeretek, a piackutatás, egy weboldal, és egy Facebook oldal elengedhetetlen egy jó vállalkozáshoz.

Hogyan lehet fenntartani a munka-magánélet egyensúlyt, ha anyaként vállalkozást is vezetünk?

Nehezen. 🙂 Legyen rá egy terved, rendszered, amihez tartod magad!

Milyen hibákba, nehézségekbe futhatunk bele, ha ezt az életformát választjuk? Te hogyan birkózol meg a kihívásokkal?

Az egyensúly könnyen elbillenhet a munka irányába, az énidő, mint olyan megszűnik, mert akkor hozzuk be a munkában vagy otthon keletkezett restanciákat. Érdemes vezetni mindent, idősávokat meghatározni, és akkor semmi másra nem koncentrálni, csak amire az időt ténylegesen rá szeretnénk szánni. Figyeljünk arra is, hogy legyen egy idősáv magunkra is!

Mit javasolsz, melyik legyen előbb: egy vállalkozás, vagy egy gyerek? És miért?

Mindenképpen a gyerek. Egy gyerek megszületésének semmi ne legyen feltétele! A többi adódik. Ezt nem könnyű meghatározni, egyéni élethelyzetek alakítják.

Egy kisgyermek hogyan befolyásolhat a mindennapos munkában? Hogyan változik meg a rutinod, ha anya vagy?

Gyerek körüli rutinom lesz, mert minden tevékenységem róla/tőle szól. 🙂 Akkor dolgozom, ha alszik, ovibal/suliban van, vagy megint alszik. 🙂

Hogyan szerzel lendületet és motivációt? És ez mennyiben változott meg, amióta anya lettél?

Szeretek kiszakadni néha, egy kicsit a régi életemet élni (ha csak heti 1-2 órára is). Fenn kell tartanom magamban a tudatot, hogy nő vagyok.

Mi a legmeglepőbb dolog, amit vállalkozó anyaként tanultál és a vállalkozásban tudtál kamatoztatni?

A többi embernek nem az a jó, ami nekem, nem úgy gondolkodnak, mint én, és ehhez jó, ha tudok alkalmazkodni.

Hogyan tudsz kikapcsolódni egy hosszú nap után?

Futás, torna, fröccs, fürdés, olvasás. 🙂

Hol találhatunk meg? 🙂

Facebookon

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂