BACK

Mompreneurs – Veressné Pántya Szilvia

Veressné Pántya Szilvia a Vadlúd Vendégház megálmodója, aki gyermekei és férje támogatásával teljesítette be régi álmát. Vállakozó szuperanyaként célja, hogy példát mutasson nemcsak gyermekeinek, de sorstársainak is. 🙂 Szilvi nem fél a kihívásoktól, története mindenki számára inspiráló lehet. A Mompreneurs közösség tagjaként pedig sztoriját a hasonló cipőben járó anyukákhoz is eljuttatja. Olvassátok el a vele készített interjúnkat!

Mutasd be kérlek röviden a vállalkozásodat!

Régi vágyam volt egy vendégház, ahol minden “puha” és kedvesen romantikus, ahol több gyerekkel is kényelmesen lehet pihenni, ahol a falusi élet megtartotta a maga tiszta báját. Így hát három gyerekkel, egy támogató férjjel, 10 otthon töltött év után úgy döntöttem, belevágok. Kevés tőke, hatalmas elszántság és sok nehézség jellemezte az indulást, de megcsináltuk! Az idei év elejére elkészült, és megnyitottuk a Vadlúd Vendégházat Dinnyésen és még mindig sok örömöt ad. Problémák persze most is vannak, csak más jellegűek. 🙂

Mi a legnagyobb kihívás egy vállalkozó nő/anya számára az üzleti életben?

Mindenhol a toppon lenni. Pörögjön a vállalkozás, legyél szuper támogató anya, szakácsnő és bejárónő egyben, és persze odaadó hitves.

Milyen tippeket adnál olyan kisgyermekes édesanyáknak, akik most terveznek egy vállalkozásba belevágni?

Sokkal többet bírsz, mint azt gondolnád! Merj lépni!

Hogyan lehet fenntartani a munka-magánélet egyensúlyt, ha anyaként vállalkozást is vezetünk?

Jobban be kell vonni a családot a hétköznapi tennivalókba. Egyébként az is példa értékű a gyerekeinknek, hogy ha elszántan csinálsz valamit, akkor annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Milyen hibákba, nehézségekbe futhatunk bele, ha ezt az életformát választjuk? Te hogyan birkózol meg a kihívásokkal?

Annyiféle hiba lehetőség van, hogy ezt nehéz lenne teljes mértékben kifejteni. 🙂 Szerintem a legfontosabb, hogy ne hátráltassuk magunkat a saját félelmeinkkel.

Mit javasolsz, melyik legyen előbb: egy vállalkozás, vagy egy gyerek? És miért?

Ha mindkettőt szeretne az ember, akkor teljesen mindegy a sorrend. Egyik sem lehet a másik akadálya, ha pedig igen, akkor azt a másikat mégsem akartuk igazán.

Egy kisgyermek hogyan befolyásolhat a mindennapos munkában? Hogyan változik meg a rutinod, ha anya vagy?

Sokkal szervezettebb lesz az ember. Több gyereknél a logisztika a legnagyobb kihívás.

Hogyan szerzel lendületet és motivációt? És ez mennyiben változott meg, amióta anya lettél?

Egy elégedett vendég mindig szárnyakat ad! 🙂 Ha pedig magam alatt vagyok egyszerűen csak elképzelem újra és újra, milyennek szeretném látni a vendégházat, és egyszerűen csak megyek abba az irányba…

Hogyan tudsz kikapcsolódni egy hosszú nap után?

Szeretek a srácaimmal sok időt tölteni. Már kamaszok, így jókat lehet velük hülyéskedni. 🙂 Sokszor az is kikapcsol, ha a vállalkozásnak az “alkotó” részével foglalkozok.

Tetszett? ...Akkor ne felejtsd el megosztani 🙂