KAPTÁR arc – Rotem Farkas és Szigyártó Szabina

KAPTÁR arc – Rotem Farkas és Szigyártó Szabina

Rotem Farkas válallkozó a szoftver bizniszben. Azért költözött Magyarországra, hogy megnyissa az első fejlesztési központjukat Európában. Ahogy a cég növekedett eldöntötte (több okból kifolyólag), hogy a magyar dolgozókat máshova költözteti. Mivel megszerette az itteni környezetet úgy döntött, hogy marad (mivel végülis mindegy honnan dolgozik, a csapatok 8 országban vannak szétszórva).

Szabina az adminisztratív teendők ellátásában működik közre a cégnél. Az új FIXIE tér megnyitása után főnökével, Rotemmel együtt közvetlenül egy hónappal csatlakoztak a közösséghez.

Rotem:


Mi a munkád legjobb része?

Technológiai vezetőként felelős vagyok a termékeink megtervezéséért/felépítéséért és, hogy szembenézzek a legnagyobb technológiai kihívásokkal, amiket kapunk… a kihívásokkal való foglalkozás mindig is a hobbim volt és nincs is jobb annál, hogy karriert csináljunk belőle.


Mi a leggyorsabb módja annak, hogy elronts egy vállalkozást?

Van egy mondás “A bizalom jó, de az ellenőrzés jobb” megbízni a rossz emberekben miközben nem felügyeled a munkájukat a leggyorsabb út lefelé.


Szabina:


Mi zavart a leginkább az otthon dolgozásban?

Számomra a legrosszabb dolog az otthon dolgozásban az az hogy, magányos vagy. Hosszabbnak tűnnek a napok és hiányzik az energia, ami az emberekből árad. Megvan a jó oldala is nyilván, de hosszú távon nem hiszem, hogy a legjobb megoldás lenne.


Mi a legizgalmasabb számodra az új kihívásokban?

A gondolata annak, hogy vajon képes vagyok-e megcsinálni.
Én alapjáraton egy nagyon kíváncsi természet vagyok, így minden új kihívás óriási izgatottsággal jár. Szeretek küzdeni és elérni a céljaimat és ha ez nem sikerül akkor tanulni belőlük, majd újjra próbálkozni.


Legnagyobb mérföldkövek az életedben?

Mindenképpen a külföldre költözést mondanám, vagyis inkább azt, amint abból tanultam. Mikor távol vagy otthonról, segítség nélkül felülkerekedni a nehézségeken és helytállni, mikor legszívesebben azt mondanád, elég volt. Biztosan könnyebb lett volna minden, ha itthon maradok, de nem lennék az, aki most vagyok.


Miért választottad éppen a KAPTÁRt?

Szerettünk volna egy helyet a főnökömmel ahol több élet van és a mindennapokat kicsit színesebbé tenni. Egy kedves hang a telefon másik végén hozott be minket a KAPTÁRba. Nagyon szeretünk itt lenni mert mindenki nagyon kedves, segítőkész és mindíg vannak közös programok ahol új arcokat tudunk megismerni.

KAPTÁR arc – ANDOVAR csapat

KAPTÁR arc – ANDOVAR csapat

Júniusban nyitottuk meg új FIXIE terünket. Az új lakók közül elsőként az Andovar sokszínű csapata mutatkozik be, akik kontinenseken átívelő megoldásokat biztosítanak legyen szó akár többnyelvű szoftver lokalizálásról, e-learning kurzusokról, honlapokról vagy mobil applikációkról.

Több mint 80 nyelven, világszerte hét központból olyan partnerekkel dolgoznak együtt mint az Uber, a SONY és a Spotify.

Budapesti bázisukat nálunk találták meg, ahol az üzletfejlesztéssel és projekt menedzsmenttel foglalkozó csapattagokat és a cég alapítóját is köszönthettük.

Név szerint:

balról kezdve először a hölgyek: Anna Teixidor, Veress Hilda,  Vera Tanwongprasert, Khushboo Mathur, és az urak: Russell Winterbotham, Conor Bracken, Sajó Tamás, Ivan Tutka és Bozsa Dániel.

KAPTÁR arc – Valdemar Norsker

KAPTÁR arc – Valdemar Norsker

Mindig nagyon nyugtalannak éreztem magam, és soha nem értettem meg, miért, vagy hogyan tudják az emberek elfogadni a hétköznapi életet, időt tölteni egy olyan munkával, amit nem szeretnek, és hazamenni egy olyan feleséghez, aki nem érdekli őket. A közelmúltban felfedeztem, hogy a nyugtalanságom valószínűleg az ADHD-ból származik, de nem akarnám másként, mert számos fantasztikus tapasztalat üzemanyaga volt már.

Például, amikor fiatalabb voltam, egy randi coach-al kezdtem dolgozni, és 10 hónapig utaztam vele együtt Európában és az USA-ban.

Tehát most arra összpontosítok, hogy hogyan tudok egy olyan jövő felé haladni, ahol az életkedvemet nem kompromittálja a munkám, vagy azok az emberek, akikkel időt kell töltenem!

 

Mi a legizgalmasabb számodra az új kihívásokban?

Bizonyítsam magamnak, hogy meg tudom csinálni őket, vagy akár csak a magabiztosság, amit azzal szerzek, hogy megpróbáltam.

 

Mi zavart a leginkább az otthon dolgozásban?

Magány és nyugtalanság tölt el, miután egész nap a világot figyeltem.

 

Mire vagy a legbüszkébb az életedben?

Azoknak a csodálatos embereknek a számára, akikkel a világ különböző részein találkoztam, és akiket a barátaimnak hívhatok.

 

Azért választottam a KAPTÁRt, mert egyszerűen azt olvastam, hogy ez a legjobb coworking iroda Budapesten. Aztán eszembe jutott, hogy üzenetet váltottam Áronnal (a KAPTÁR ügyvezetője), ami nagyon jó benyomást tett rám. Úgy tűnt, hogy őszinte srác, így végül a KAPTÁRt választottam anélkül, hogy más coworking irodákat megnéztem volna, és nem mondhatnám, hogy megbántam ezt.

 

Sikersztorik – Francisco Vera

Sikersztorik – Francisco Vera

A KAPTÁR Sikersztorik vendége ezúttal Francisco Javier Vera Gomez – a tavaszi KAPTÁR-mexikói este szervezője és a Moradas alapító-ügyvezetője.

Szia Francisco, köszi, hogy elfogadtad a meghívásom.
Szia Bálint, köszönöm a meghívást!

Pár mondatban hogy foglalnád össze a munkásságod?
Egy mondatban úgy fogalmaznám meg, hogy “szoftverekkel igyekszem jobbá tenni az emberek mindennapjait”. Olyan alkalmazásokat próbálok készíteni, amik értéket adnak a társadalomnak és hasznosak is. Az egyik ilyen például egy mexikói zárt közösségnek készült – biztonságosabbá és átláthatóbbá teszi az életüket, amire Mexikóban óriási szükség is van. Ezen kívül sok különböző alkalmazásom van: az egyik ügyvédeknek, a másik orvosoknak segít a mindennapi munkájuk elvégzésében.

Wow, ez lenyűgőző! Hogy jutottál el idáig?
15 éves voltam, amikor az első kódsorom megírtam. Igazából én csak vicces és játékokat és “lehetetlen kvízeket” szerettem volna készíteni az osztálytársaimról és barátaimról… Aztán olyannyira belejöttem, hogy még a tanárnak is mutattam pár trükköt.

Olyan srácnak tűnsz, mint aki hisz abban, hogy minden megvalósítható, pusztán eléggé kell akarni. Honnan jön ez a motiváció? Hogy tartod fenn a belső egyensúlyod?
A belső békém fenntartásának titka egyszerű: meditálok minden egyes nap. A motivációm sem sokkal bonyolultabb. Tudod, én mindig is végtelen kíváncsisággal fordultam az új technológiák és azok mindennapokba való beépítése felé… Úgy fogom fel, hogy ez az én megoldásom arra, hogy a lehető legjobban hozzájárulhassak az emberek boldogságához.

Ez elég jól hangzik! Ha jól tudom Mexikóból származol. Hogy kerültél Magyarországra és mi fogott meg annyira, hogy ide költözz?
2014-ben 4 hónapra utaztam Európába és távmunkában innen irányítottam a cégem. Fogalmam sem volt róla, hogy mi az a “digitális nomád”, de – mint két évvel később kiderült – én máris egy voltam közülük.

Később még folytattam az utazást pár évig – leginkább Európán belül. Bejártam több, mint 50 várost és Budapest is a térképemen volt. A legtöbb időt végül itt töltöttem.

Miután kiutaztam magam, megjelent bennem a vágy egy új, stabil otthonra valahol Európán belül. Budapestben megvolt minden, amit kerestem, ezért úgy döntöttem, hogy ezt a lélegzetelállító várost választom új otthonomnak. Az építészet, a természet és a város hangulata hívott magához, de egy újonnan kialakult párkapcsolat hamar feltette az i-re a pontot és biztosította a végleges ide költözésem.

Mindig csak a nők… (nevet). Miről szól mostanában az életed? Mik a hobbijaid?

Épp most fejeztem be egy 3 hónapos intenzív magyar kurzust, de heti 1 alkalommal továbbra is dolgozunk a magántanárommal. Újra vannak házi feladataim minden napra. Nagyon szórakoztató érzés megismerkedni egy új, teljesen különböző nyelvvel, de nagyon szeretném jól beszélni a nyelvet, hogy jobban megérthessem a kultúrát.

Ezen kívül imádok sétálni a városban – heti 3-4 alkalommal ki is megyek, sokszor több órára. A város építészete ámulatbaejtő, de hétvégén azért jól esik kimozdulni és túrázni a szabadban.

Miért pont ezek a legfontosabb részei az életednek? Milyen értéket teremtenek neked?

Fontosak, mert összekötnek az engem körülvevő világgal. Imádom a technológiát a kihívások megoldására vagy a célok gyorsabb elérésére, de a nap végén kell egy hely, ahol önmagammal és a természettel lehetek. Tapasztalatból mondom, enélkül nem tudnám csinálni, amit csinálok.

Úgy hangzol, mint egy bölcs kung-fu mester. Legyen ez a zárógondolat – köszönöm szépen, Francisco!

Én is köszi! :)

KAPTÁR arcok – Paksy Zoltán

KAPTÁR arcok – Paksy Zoltán

Tíz évvel ezelőtt 18 éves nemzetközi reklámügynökségi és ügyvezetői gyakorlatot váltottam fel
fenntartható erdőgazdálkodás globális népszerűsítésére az FSC (Forest Stewardship Council)
keretein belül Németországban. Majd interim marketing igazgatóként és marketing tanácsadóként
dolgoztam itthon.

Jelenleg három területre fókuszálok.

Időm jelentős részében európai regionális igazgatójaként dolgozom az   MGI Worldwide
hálózatában. Az MGI Worldwide egy független adótanácsadók, könyvvizsgálók és könyvelők
globális hálózata. Az igazi kihívás számomra ebben a feladat körben, hogy olyan megbeszéléseket
és konferenciákat szervezzek és vezessek Európa különböző városaiban, melyek nem csak
networking események, hanem a kreatívak és gondolat ébresztőek.

A másik legalább ilyen izgalmas számomra.  Az elmúlt két évben tovább szélesítettem tudásomat
design thinking, innováció menedzsment és ügyfélélmény menedzsment (CX) területein. Az itt
megszerzett nemzetközi tudásra alapozom új szolgáltatásaimat.

Azonban legnagyobb inspiráció a fiam, aki most három éves.

 

Legfontosabb élettapasztalat, mióta coworker lettél?
Magányosan végzett munka boldogtalanná tesz

Mi zavart  leginkább az otthon dolgozásban?
Kezdetben otthonról dolgoztam. Az egyedül végzett munka azonban hosszútávon aláásta
munkateljesítményemet. Ezért hetente legalább egy napot egy közösségben dolgozok.

Szerinted hogy lehet a leggyorsabban elrontani egy vállalkozást?
Ha a feltételezéseinket nem teszteljük.

Our events:

Augusztus, 2019

Megjelenítés

Nincsenek események

Kategória

KAPTÁR blog – Sign up!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál