Őzse Attila vagyok, 26 éves, Budapesten élek. Egy fotós kereső portált fejlesztünk Nagy Bendzsi barátommal most már második éve, aminek én vagyok az ötletgazdája. Roppant izgalmas feladat, eddigi életem egyik legnagyobb kihívása.

Az oldalt megtekinthetitek ITT.

Második körben pedig főállásban fotózással foglalkozom, illetve filmeztünk is sok évig. De egyszer csak rájöttem arra, hogy nehéz ennyi dolgot jól csinálni, így a filmezést már abba hagytam.

Sok-sok évig kávézókban, illetve otthonról dolgoztam. Az első 2-3 évben ez szuper volt, erre vágytam, ne kelljen sehova bejárni dolgozni, egyedül otthon azt csinálok amit akarok. Viszont az utóbbi 1-2 évben rájöttem arra, hogy az egyedüllétnek is megvannak a maga határai. Ez után elkezdtem keresni olyan alternatívákat, ahol meglehetnek a kellő szociális behatások az életemben, de megmarad a szabadságom is, tehát nem kell bejárnom fix munkahelyre. Bálint és Dalma barátaim ekkor ajánlották a KAPTÁRt, amit egyből be is jöttem kipróbálni.

Már az első nap nagyon tetszett, azóta pedig minden napomat itt töltöm. Pár hete vagyok csak a közösség része, de már most nagyon sok izgalmas embert megismertem, szuper jó fej mindenki, pontosan ez hiányzott az életemből eddig. A KAPTÁR ez által nekem leginkább inspirációt ad, inspirál a közösség, illetve az egész atmoszféra amit a hely nyújt.

🔸 Legfontosabb élettapasztalat, mióta vállalkozó/szabadúszó lettél?

Az, hogy mindig minden változik. Nincs állandó. Folyamatosan változok én is, a körülmények is, ez által érdemes folyamatosan figyelni.

🔸 Mi a legizgalmasabb számodra új kihívásokban?

Mindig is érdekelt, az, hogy meddig tudok elmenni, mik a saját határaim. Ezzel kb. 18 éves korom óta kísérletezem, amióta elkezdtem fotózni / vállalkozni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy önveszélyes vagyok. :-)

Na de viccen kívül, egy új kihívásban az tetszik, hogy mindig meg lehet újulni benne. Én személy szerint utálom a monotonitást. Ha már két hétig ugyan azt kell csinálnom, minden bajom van. Ha tehát úgy érzem, hogy az életem kicsit egyhangúvá vált, egyből elkezdek valami újat. Belefogok egy új projektbe, ötletbe, csinálok egy új képet, stb. De ez nem csak munkára vonatkozik, most például televásároltam otthon a lakást növényekkel. Locsolgatom, gondozgatom őket. Ez is egy izgalmas feladat, hogy jól érezzék magukat, ne hervadjanak el. A kihívás számomra a megújulást jelenti, új színt hoz a mindennapjaimba. El nem tudom képzelni az életemet nélküle.

🔸 Mi a legjobb része a munkádnak?

Igazából amit én nagyon szeretek csinálni az az, hogy létrehozni valami újat, adni valamit a világnak. Sok-sok éves kemény önismereti munka után jöttem erre rá. A fotózás ugye kézenfekvő, az egy alkotói folyamat, ezért imádom. De nekem az is egy ilyen folyamat, ha kitalálok egy ötletet, abból pedig csinálok egy céget. Annál szuperebb érzés nincs, amikor adsz valamit magadból, ami tetszik az embereknek. Ez valamiféle kapcsolódás nekem a külvilággal. Amikor például csinálok egy fotót és másnap mondják sokan, hogy: “Hallod Ati, az a képed annyira jó lett, nagyon tetszik!” Na ilyenkor nagyon jó érzések fognak el. Talán ezekért a pillanatokért érdemes tovább csinálni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál