Bemutatjuk Nicole-t, aki Kanadában született és Szingapúrban nevelkedett. A legmeghatározóbb éveit Halifaxban, Tokióban és Montreálban töltötte. Utóbbi városban szerezte a diplomáját matematikából és statisztikából, és egy tech startupnál kezdett dolgozni, ezt követően pedig digitális nomád lett. Nicole szabadidejében szeret a természetben lenni és imádja a művészeteket.

 
Legfontosabb élettapasztalat, mióta szabadúszó lettél?
Kettő is van. :P
Ne próbálj meg mindent egyedül csinálni. Vedd észre, ha valami nem megy úgy, ahogy kellene. Például: küzködsz a pénzüggyel, túl sok idődet és energiádat veszi el? Kérj segítséget, szervezd ki.
A kapcsolattartás nem munka. A tervezés, kutatás nem munka. Légy aktív, tedd meg a lépéseket!
 
Mi a legjobb része a munkádnak?
Tanácsadóként szeretem az ügyfeleim és a problémák változatosságát és hogy teljeskörű marketingesként minden nap csinálok valami újat.
Szintén élvezem, hogy én váltaszthatom ki azt, hogy mikor és hol dolgozom. Az időbeosztásomat az edzéseimhez igazítom, az ügyfelekkel való beszélgetéseket pedig különböző időzónákhoz. Ha napos idő van, dönthetek úgy, hogy aznap inkább nem dolgozom és helyette a szabadban töltöm az időmet. Távolról is dolgozom, így havonta váltom, hogy épp melyik városban vagyok.
 
Mi a legizgalmasabb számodra az új kihívásokban?
A félelem és a várakozás okozta szívdobogás, és az érzés, amikor valamivel sikeresen megbírkóztam. Tavaly nem sikerült megtanulnom ukulelézni, de sikerült egy snowparkban a korláton csúszni a snowboardommal.
Elindítottam egy szenvedély projektem is, a Coffee Colletif-et, és tanulom a Python-t, hogy egy webes applikációt csináljak művészet és utazás témakörben.
 
Az egyik barátom nagyon ajánlotta a KAPTÁRt, és engem teljesen megbabonázott. Emelett a weben is jó dolgokat olvastam róla.
Born in BC and raised in Singapore, Nicole spent her formative years in Halifax, Tokyo, and Montreal. There, she completed a Mathematics and Statistics degree and worked with tech/startups before leaving to be a digital nomad. Nicole spends her leisure time exploring nature, and loves the arts.
 
What is your most important life lesson, since you became an entrepreneur/freelancer?
Here’s two :P
Don’t try to do everything by yourself. Identify bottlenecks e.g. are you struggling with accounting, is it taking too much of your time and mental energy? Get help, outsource.
Networking is not work. Planning, researching is not work. Take action.
 
What is the best part of your job?
As a consultant, I like the variety of my clients and the problems they’re tackling. That, and being a “full stack” marketer means I get to do something different every day.
I also enjoy being able to choose where and when I work. I plan my schedule around gym classes, and calls with clients in different time zones. If it’s sunny out, I may choose not to work at all and spend time outside instead. I also work remotely, which usually sees me changing the city I’m in every month.
 
What excites you most about new challenges?
The heart-racing fear and anticipation, and the rush once completed or successful. Last year, I failed to learn the ukelele, but succeeded in tackling the snowpark and railings on my snowboard. I also launched my passion project, Coffee Collectif, and am learning Python to build a web app around art and travel.
 
A friend highly recommended KAPTAR, and I was sold. I think I also read good things about it online.
 
 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál