KAPTÁR arc – David AhDoot

KAPTÁR arc – David AhDoot

Szoftverfejlesztő vagyok Los Angelesből, Kaliforniából, bár 18 hónapja digitális nomád is vagyok. Miután látványosan kudarcot vallottam a spanyol tanulással amíg nyolc hónapig Dél-Amerikában éltem, most nem tudom megismerni az összes olyan európai nyelvet, amelyekkel világszínvonalú ütemben találkozom.

 

Mi a legfontosabb élettapasztalatod, mióta nomád lettél?

Mondj igent (szinte) mindenre!

Mi a legjobb része a munkádnak?

Szoftverfejlesztő vagyok, és az a dolog, amit a legtöbb ember nem vesz észre a szoftverfejlesztéssel kapcsolatban, hogy elég művészi tud lenni. Nem a szó hagyományos értelmében, hanem inkább úgy, hogy sok kreativitás és az elegancia involválódik a jó kód megírásába. Annak ellenére, hogy a sejtjeimben nincs hagyományos “művészi” DNS-szakasz, szinte minden nap elégedettséget okoz.

Melyek voltak a legviccesebb / legjobb KAPTÁR pillanataid?

Amikor Matild úgy gondolta, hogy a nevem Diarrhio :)

KAPTÁR arcok – Zacc/KV

KAPTÁR arcok – Zacc/KV

Sziasztok, Kis Viktor vagyok, gamer körökben csak Zacc/KV!

Úgy tudok dolgozni, mint a gép, de azért gyakran kieresztem a gőzt is. Maradjunk annyiban, hogy vannak őrölt pillanataim ;-)

Társas lény vagyok: nálam mindig jó valaki egy kávéra! A közösségi ebédeket nagyon várom, bár vegán vagyok, úgyhogy nekem a pörkölt is csak kávé, muhaha.

A kávészünetet legtöbbször rövidre fogom, de „igény esetén”, hosszú lére is ereszthetem.  Ha jönnél, ne habozz! (Illetve felőlem…) Tudod, hol találsz: én vagyok az egyetlen FIXIE a FLEXIE-térben!

Már most élvezem, hogy KAPTÁRtag lehetek, pedig tudom, hogy most jön még csak a fekete leves!

Tudj meg rólam többet ITT!

KAPTÁR sikersztorik – Kray Zsuzsa

KAPTÁR sikersztorik – Kray Zsuzsa

Szia Zsuzsa, köszi, hogy elfogadtad a meghívást! Megtennéd kérlek, hogy bemutatkozol? Mit érdemes tudni rólad?

Szia Bálint, köszi szépen! Én környezetkutatóként végeztem és azóta a szakmában dolgozom, amire egyrészt büszke vagyok, másrészt meg már kezd természetessé válni számomra, holott tudom, hogy a világban nem mindenhol az. Ebből a szempontból tök szerencsésnek tartom magam. A lehetőségek jönnek egymás után, egy kellemes flow van az életemben a munka tekintetében. Azóta, hogy végeztem olyan munkákat csinálok, amik a fenntarthatósághoz kapcsolódnak, illetve ennek kapcsán szemléletformálással és kommunikációval is foglalkozok. A legmegfoghatóbb példa erre a tananyagfejlesztés.

Ez izgalmasan hangzik, mesélj erről…

Most az Oktatási Hivatalnak csináltam nyári táborterveket. Ezek többnapos programok, 1-11. osztálynak szólnak, telepakolva egy bizonyos meghatározott ív mentén fenntarthatósággal foglalkozó foglalkozásokkal. Csak hogy a legnépszerűbb elemeket említsem, ebben benne van az etikus fogyasztói magatartáson kívül a globális szemléletmód, az ökolábnyom, az újrahasznosítás és a hulladékpiramis is – tudod, az a legjobb hulladék, ami nem is keletkezik.

Régóta beszélnek már nagyon sok helyen arról, hogy előbb-utóbb a Föld eléri az erőforrásai határát, ahonnan már nem nagyon lesz visszaút… Viszont nekem mégsem tűnik úgy, hogy bármi is történne… Mindenki tud róla, de kevesen vesznek róla tudomást. Ezen kevesekhez tartozva, nem érzed azt néha, hogy egyfajta szélmalomharcot vívsz?

Néha, de igazából nem tudnék mást csinálni. Én ezt egyébként úgy képzelem el, hogy vannak erők, amik ugyanazt a dolgot tolják-húzzák csak különböző oldalakról fogják meg. Bizony vannak olyan pillanatok, amikor azt érzem, hogy túl sokan húzzák az ellenkező irányba, de mit csinálhatnék? Felkelek másnap és erősebben húzom, mint tegnap. Vagy meggyőzök embereket, hogy ők is arra húzzák, amerre én. Vagy írok egy tananyagot gyerekeknek és megpróbálom az ő szemléletüket úgy formálni, hogy környezettudatos emberekké váljanak. Számomra nem csak egy munka, ez a hivatásom.

Nekem óriási nehézség, hogy én mit tehetnék azért, hogy a Föld egy kicsit élhetőbb hely legyen. Olvasgattam a témában, de nagyon sok egymással ellentétes állítást is találtam…

Igen, ez sajnos ilyen… Az interneten sok mindenki írhat sok mindent, de ha a nagyobb világszervezetek – mint például az IUCN – oldalán keresgélsz, akkor ott biztos, hogy megbízható információhoz fogsz jutni.

https://www.iucn.org/commissions/commission-education-and-communication

Ajánlom megtekintésre a Rainforest Alliance pár éve készült, “Follow the Frog” névre hallgató videóját. Tökéletesen összefoglalja, hogy ebben a nagy, komplex rendszerben hol tudunk apró porszemként úgy belenyúlni, hogy mégis legyen valami hatása.

A másik lehetőség az önkénteskedés, valamelyik szimpatikus szervezetnél – bármilyen háttérrel is rendelkezel, mindig számítanak a segítségedre a jó ügy érdekében.

Értem én, hogy ez a hivatásod, de biztos, hogy van az a pont, amikor eleged van mindenből és valahogy ki kell kapcsolnod az agyad. Erre milyen módszereid vannak?

Elmegyek jógázni!

Két dolog van ami nekem tökéletes feszültséglevezetés, ebből az egyik az acro jóga.

Decemberben kezdtem el és újra gyereknek érzem magam közben. Olyan, mintha egy új játszótér nyílt volna. Minden alkalommal sikerül valami, ami előtte nem. Fantasztikus sikerélményeim vannak benne.

Viszonylag gyakran, heti 3 alkalommal járok. Tudod, a jógánál nagyon fontos az egyensúly és a legtöbbször ezt kell keresnünk a pozícióban. Ez más néven partnerakrobatika – ketten csináljuk és nekem meg kell maradnom a levegőben, és meg kell találjuk az egyensúlyunkat.

Ez az acro jógában fizikai síkon jelen lévő egyensúly teljesen párhuzamba állítható a lelkem egyensúlyával is. Amikor meg az életembe próbálom belesűríteni a munkát, a magánéletet, a családot, a háztartást, a sportot, a szakmai kapcsolatokat, a barátokat – a mindent, akkor sokat tud segíteni, hogy megtaláljam az egyensúlyt.

A másik pedig ami teljesen feltölt, az az amikor kimegyek a természetbe. Pont ehhez kapcsolódik az egyik jelenlegi projektünk egyébként, a #NatureForAll.

Lassan az interjúnk végéhez közeledünk, de beszéltünk már tananyagfejlesztésről, hulladékpiramisról és acro jógáról is… Szerinted mi a titok, hogy mindent, amibe belefogsz, 100%-on tudod csinálni?

Hát, szenvedéllyel csinálom azt, amit csinálok. Mindig. Ha valami nem motivál eléggé, azt akkor inkább hagyom, vagy megpróbálok változtatni rajta valamit és másképp csinálom. Én azt vallom, hogy ha nem teljes odaadással csinálom – legyen szó bármiről, akkor teljesen felesleges.

Ha visszaküldhetnél egy cetlit az 5 évvel ezelőtti önmagadnak, akkor mit írnál rá?

Pár éve egy nehéz helyzetben azt mondta nekem valaki, hogy „egyszer ennek is vége lesz.”. Legyen az akár rossz, akár jó, de semmi sem tart örökké és ez számomra ez az „állandóság a változásban” elv segít túllendülni a nehéz pillanatokon.

KAPTÁR arcok – Székely Levente

KAPTÁR arcok – Székely Levente

Levente 23 éves vállakozóként az IT szektorban dolgozik saját vállalkozással. A fő specialitásuk a webes alkalmazások/szoftverfejlesztés. Leginkább olyan programokat és hobbikat szeret kitalálni, ami épeszű embernek nem jut eszébe, de biztos nem ilyen fiatalon.

“A vállalkozás első körben hobbinak számított, egy szimpla elfoglaltságnak munka mellett. A legújabb agymenésem a vitorlázás felé fúj, sajnos nincs sok lehetőségem egyenlőre a sportot űzni, de komoly terveim vannak a vitorlázással kapcsolatban.”

Mik voltak a legjobb KAPTÁR pillanataid eddig?

A kialakított tér, ahol dolgozhatok egyszerűen fantasztikus, mindenre van egy hely. A meeting szobáktól kezdve, a fix helyen át, tudok chillezni a kanapén, ha éppen olyan kedvem van, vagy akár egy-egy hajnali meetingen végig tudom írni a whiteboardot a tárgyalóban. Számomra fontos, hogy ne csak egy adott asztalom legyen, hanem különböző terek, ahol dolgozhatok

Legfontosabb élettapasztalat, mióta coworker lettél? 

Alapvetően egy-egy sűrűbb napon a minimális interakciók, emberi kommunikáció ki tud zökkenteni a nehezebb feladatokból, pont csak annyira, hogy újult erővel neki tudjak látni. Fontos az, hogy lássak más embereket és adott esetben kaphatok lehetőséget arra, hogy együtt is dolgozhassak olyanokkal, akik már az irodán belül vannak.

Mi a legizgalmasabb számodra új kihívásokban?

Soha nem lehet előre tudni, hogy egy adott megoldás hogy fog elsülni, természetesen vannak tapasztalatok, de minden projekt más-más eredményt hoz ugyanarra a megoldásra. Ha nem sikerül jól megtalálni egy problémára a megoldást, akkor egyből kármentés felé fordulok, ami szintúgy izgalmas tud lenni. Viszont ha valami összejön, az egy akkora löketet tud adni, amit mással nem lehet elérni.
HR Startup Competition 2018

HR Startup Competition 2018

A HR Tech Startup Competition Magyarországon egyedülálló, dedikáltan HR, recruitment és oktatási megoldásokkal foglalkozó startupok részére létrejött verseny. A szeptember 25-ei eseményen a KAPTÁR is részt vesz, reméljük, hogy veletek is találkozunk! Ha vállalkozásoddal szeretnél benevezni, megteheted a HR Tech Startup Competition weboldalán.

A verseny kapcsán a KYAT Event Rendezvényszervező cég képviselőjével készítettünk interjút.

Kérlek írj pár mondatot magatokról. Kik vagytok, miért szervezitek ezeket az eseményeket és mit érdemes rólatok tudni? :)

A szervezőkről:

A HVG Szemináriumok és Konferenciák fő célja, hogy gondolatébresztő témákat, gyakorlatorientált programokat kínáljanak különböző szakmák képviselői számára. Az elmúlt 8 év alatt több mint 100 rendezvényükön 10 000-nél is több résztvevő fordult meg.

A Talentuno egy innovatív HR/recruitment platform, amelynek alapítói elkötelezettek a hazai HR Tech szféra színesítése, megreformálása iránt.

A KYAT event | pr | promotion pedig professzionális rendezvényszervezők és kommunikációs szakemberek csapata, akiknek repertoárja a vállalati eseményektől az országos méretű rendezvényekig szinte mindent felölel.

Célunk a HR Tech startup versennyel: Hiszünk az innovációban, és a hazai startup közösség folyamatosan újításokon dolgozó erejében. Szeretnénk, ha az itthoni HR szakma közelebb kerülne a HR-t érintő technológiai változásokhoz, és részesei lehetnének a diszruptív folyamatoknak. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a különböző életszakaszban lévő startupoknak lehetőségük legyen az ötletükkel élőben bemutatkozni a szakma előtt.

Ez a első HR startup verseny vagy ez egy évek óta futó esemény?

Ez az első dedikáltan HR Tech startup verseny Magyarországon, és reméljük, hogy hagyományt teremtünk vele.

A verseny után követitek a nyertesek életútját?

Igen, mindenképp kapcsolatban maradunk a startupokkal és igyekszünk követni őket a fejlődésük során. Nem kizárt, hogy az elkövetkezendő HVG-s vagy Talentuno eseményeken némelyikükre, mint előadóra, számíthatunk.

Ki számotokra az ideális jelentkező?

Olyan startupok jelentkezését várjuk, amelyek megoldásai dedikáltan a HR vagy a recruitment szakmához kötődnek, illetve az oktatási módszerek innoválásához.
A jelentkezők lehetnek a startup életút bármely szakaszából valók, tehát pre-seedtől egészen exit fázisig.

Milyen tanácsot adnál a startupoknak a bemutatkozó videóhoz és a pitchhez?

A videónál mindenképp azt ajánljuk, hogy a termék vagy szolgáltatás mutatkozzon be akár animált, akár ügyféltestimonial, akár a vezetők vagy csapattagok beszámolója által. Fontos, hogy röviden betekintést adjon abba, milyen problémára nyújt megoldást, és hogy mitől egyedi, innovatív.

A pitchekre 1-3 diával érdemes készülni, és tudni kell maximum 3 percben szóban összefoglalni, hogy mitől innovatív a termék, kik lesznek a haszonélvezői, és milyen problémákat oldanak meg ezáltal. A személyes érintettségnek mindig meggyőző ereje van, ha valaki a saját életéből, karrierjéből tud példát hozni egy helyzetre, problémára, sokkal jobban képes hatni a közönségre.

Mit fognak kapni a díjazottak?

Díjazzuk a szakmai zsűri által választott első helyezettet, illetve a közönségdíjas startupot is. A díjakat folyamatosan tesszük közzé a támogatóink felajánlásainak köszönhetően, eddig ezek a díjak publikusak:

  • UP Center – 1 hónapos workstation bérlet 4 fő részére;
  • KAPTÁR – 10 óra tárgyalóhasználat;
  • Urban Food Cafe & Coworking – 3db 5xfélnapos bérlet, továbbá egy mini workshop az ÉlményHR alapítójával, Tímár Krisztával;
  • 1 éves előfizetés az SSC Heroes Supplier Hubon (videóforgatás, hírlevél és közösségi média megjelenés);
  • Talentuno meglepetéscsomag.

Mit hozzanak magukkal a startupok a tökéletesen felépített prezentáción kívül?

Lelkesedést és egy olyan mindsetet, ami a közönség, vagyis a HR és recruitment szakértők fejével tud gondolkodni.

A díjakon kívül miért érdemes regisztrálni HR startupként?

Úgy véljük, a versenyben való megmérettetés legnagyobb értéke, hogy a jövőbeli, potenciális ügyfélkörük és felhasználóik előtt mutathatják meg magukat és innovatív megoldásukat.

Egyrészt a szakmai zsűri – mely nagyvállalatok, illetve tech cégek HR és recruitment vezetőiből áll – minden nevező anyagát végignézi, tehát értesül a termékéről, másrészt a 6 döntős két közönség előtt is elpitchelheti a termékét: 300+ HR vezető előtt a HVG Future of Recruitment konferencián, és 600+ HR szakmabeli előtt a Talentuno Recruiters’ Night eseményen.

Itt a lehetőség, hogy a legrelevánsabb személyek értesüljenek arról, min dolgoznak, és vigyék hírüket a vállalatba. Bízunk benne, hogy számtalan kapu megnyílik a startupok előtt, hiszen a pitchek előtt és után is rengeteg lehetőség nyílik kötetlen ismerkedésre.

Our events:

Szeptember, 2018

Megjelenítés

Nincsenek események

Kategória

KAPTÁR blog – Sign up!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál