KAPTÁR arcok – Tímár André

KAPTÁR arcok – Tímár André

Tímár André 19 évesen még az egyetem alatt egy gyerekkori barátjával kitakarított egy tárolónak használt garázst, ahol két laptoppal elkészítettek 1-2 weboldalt, hogy legyen nyáron pénzünk fesztiválozni. Ez az ötlet 4 évvel később egy 5 főt teljes állásban foglalkoztató vállalkozássá nőtte ki magát nemzetközi portfolioval és végtelen lehetőséget rejtő partnerhálózattal Budapesten. 
“Pécsen születtem, és ott is nőttem föl, kéttannyelvű gimáziumot végeztem majd közgazdaságtudományt kezdtem el tanulni. Egyetem alatt rájöttem hogy nem ebben a tempóban szeretnék haladni, több olyan ember is volt a baráti körömben aki már a saját lábán állt (több kevesebb sikerrel) és én is ezt szerettem volna elérni, vagy legalábbis nem csak várni hogy az életem megoldja magát egy diplomától.
19 évesen hobbi szinten elkezdtünk weboldalak fejlesztésével foglalkozni szinte semmi szakmai tudással, amit pár hónap siker, majd pár hónap csalódás követett. Elhatároztuk hogy csapatot építünk, és piacképes tudással fogunk újult erővel nekifutni. Sikerrel jártunk és egyre többen lettünk egyre több projekttel és elégedett ügyféllel. Az egyetem teljesen háttérbe szorult, minden napom csak a szakmai fejlődésről és munkák elvégézéséből állt reggeltől estig, ezt akartam csinálni és semmi más nem érdekelt. Nőni akartunk, sokkal több pénzt szerettünk volna keresni és egyre jobban kezdett tetszeni a vállalkozó élet azon felül, hogy szinte a teljes nulláról építettük fel az egészet tudásban és pénzügyileg is így sokszor rettenetesen stresszes volt, vagy könnyű lett volna csak feladni.

Idén költöztem fel Pestre, kellett a változás, szerettem volna pörgősebb közegben dolgozni és szórakozni. Pár hónap otthon dolgozás után elkezdtünk irodát keresni, így esett a választás a KAPTÁRra. Amikor beléptem, éreztem hogy ez AZ a hely, amit keresek, ahol szívesen ülök napi 18 órákat is ha éppen a munkám ezt igényli és azóta nem változott a véleményem. Fantasztikus ez a közösség és hálás vagyok hogy a tagja lehetek!”

 

Mik voltak a legviccesebb/legjobb KAPTÁR pillanataid eddig? 
Az első közösségi ebédem volt talán az első legjobb élmény, egy kicsit kínos / erőltetett progam helyett amire számítottam szerintem több mint egy órát ültünk az ebéd után és beszélgettünk többen munkáról, ügyfelekről és adtunk egymásnak hasznos tanácsokat. Ezen felül az első hajnalig nyúló KAPTÁRozás volt még talán egy kiemelkedően pozitív dolog, amikor hajnali 1-kor, de sikerült átadni egy projektet.
Legfurcsább networking élmény? 
Kb. 2 hét után összefutottam egy olyan pécsi ismerősömmel akivel már szinte 3 éve teljesen megszakadt a baráti kapcsolatunk és az egyik reggel közel 1 órát beszélgettünk arról, hogy kivel mi történt az elmúlt pár évben.
Legfontosabb élettapasztalat, mióta coworker lettél? 
Az emberek meglepően tisztelettudóak és kultúráltak egy coworking irodában, soha nem gondoltam volna hogy egy csapat “vad idegen” ilyen összetartó közösséget tud alkotni minden tekintetben.
KAPTÁR arcok – Ariele Gold

KAPTÁR arcok – Ariele Gold

Ariele a texasi Austin-ból származik és elkötelezetten igyekszik lerombolni a texasi sztereotípiákat bármerre is járjon. Utazással töltött éveit nagyrészt Délkelet-Ázsiában, azon belül Vietnámban élte át, ahol még egy igazán menő és teljesen illegális motoros idegenvezető céget is elindított. Manapság web designerként és frontend fejlesztőként dolgozik, de a mai napig ugrik a lehetőségre, hogy két keréken fedezze fel a várost!

Mi volt eddig a kedvenc KAPTÁR pillanatod?

A bejárati ajtó melletti asztalnál ülve besegíteni néha a csapatnak és „beberregtetni” az embereket az ajtón. Még mindig új csapattagnak néznek, annak ellenére, hogy ijedt arccal nézek azokra, akik megpróbálnak magyarul beszélni hozzám. Nincs hatalmam srácok, de kérlek növeljétek továbbra is az egómat!

Mi a legfontosabb tanulság, amivel találkoztál mióta szabadúszó vagy?

Minél többet dolgozom az ötleteimen és minél több tapasztalatra teszek szert, annál inkább arra kell rájönnöm, hogy mennyi mindent nem tudok még.

 Mi volt a legbosszantóbb az otthonról dolgozásban?

Hirtelen halogató mesterré változni és ráeszmélni arra, hogy az elmúlt perceket (órákat) végig klikkelgettem az internet őrületen, valószínűleg macskás videókat görgetve.

Miért választottad a KAPTÁRt?

A város coworking irodái közül a KAPTÁRnak volt a legbefogadóbb, legtámogatóbb és aktívabb közössége. Sokat számítanak ezek a kapcsolódások, mikor folyamatosan utazol, így a KAPTÁRhoz való csatlakozás nem volt kérdés!

KAPTÁR arcok – Mo Swailem

KAPTÁR arcok – Mo Swailem

Mo Swailem az Egyesült Államokból érkezett hozzánk ezen a nyáron. Mikor megkérdeztük mivel foglalkozik, alig győzte sorra venni: projektmenedzser és marketing tanácsadó a breakthruamazon-nál, inspiráló színész és előadóművész, összefoglalva: partner a jó élethez!

Rengeteg sapkában tevékenykedik nap mint nap, a célja viszont ugyanaz mindennel amivel foglalkozik: pozitív hatással lenni a körülötte lévőkre.

Nagyon örülünk, hogy gazdagította a közösségünket abban a hónapban amit Budapesten töltött! Itt olvashatsz tőle két rövid, de velős választ:

🔸 Mi a legfontosabb tanulság, amivel találkoztál mióta vállalkozó vagy?

A legértékesebb lecke, amit megtanultam, hogy a kudarc nem igazi, csupán látszat. Ha nem követed a valós vágyaid tárgyát az életedben, az az egyetlen módja annak, hogy ne legyél sikeres.

🔸 Mi érdekel leginkább az új kihívásokban?

Az új kihívások mindig új lehetőségek a fejlődésre.

KAPTÁR arcok – Effe Thompson

KAPTÁR arcok – Effe Thompson

Ismerkedjetek meg új csapattagunkkal, Effe Thompsonnal, aki Ghánából érkezett hozzánk, és július óta gondos gazdája a Happeningnek és az ott zajló a rendezvényeknek. Effe jelenleg marketinget tanul, és komoly tervei vannak a jövőre nézve.

A nevem Effe Thompson, a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanulok. Tavaly szeptemberben költöztem Magyarországra. A zenéért élek és mindenféle művészeti ágért, de sokkal jobb vagyok az előzőben, mint az utóbbiban. Szeretek új emberekkel találkozni, szerintem ez egy sokkal klasszabb módja annak, hogy kultúrákat ismerjek meg és általános tudást szerezzek, mivel sokat olvasni nem szeretek. :) Jelenleg próbálom megvalósítani azt az álmomat, hogy egy szexuális zaklatással foglalkozó ügyvéd legyek: egy nem kormányzati szervezetnél, vagy valamilyen alapítványnál.

Izgatott vagyok, hogy itt dolgozom és megtapasztalhatom az emberi sokszínűséget. :)

🔸 Mi volt az első benyomásod, mikor beléptél a KAPTÁRba?

Gyönyörű és különleges. Soha nem voltam még olyan ‘irodában’, mint ez. :)

🔸 Hogy írnád le a KAPTÁRt három szóban?

Békés, világos, találékony

🔸 Mikor meghallottad azt a szót, hogy ‘kaptár’, mire gondoltál?

“Capital???like its in the Capital ???”

🔸 Melyik az a zene, aminek a hallatán a KAPTÁRra gondolsz (vagy mi az, ami leginkább leírja számodra a ‘KAPTÁR érzést’)?

Sia- Flames… Az első hetemre gondolok, egyik alkalommal egy pohár vízért indultam, és a háttérben pont ez a szám ment, és azt mondtam magamnak “Ez a hely király.” mert Sia az egyik kedvenc előadóm. Azóta mindig, mikor meghallom a KAPTÁR jut eszembe.

🔸 Mi a legviccesebb emléked Budapest kapcsán?

Inkább a legizgalmasabb, nem csináltam még annyi mindent, de fölmenni a barátokkal a Citadellához és hallgatni, ahogy az emberek a sötétben zenélnek különböző helyeken, majd végül elérni a tetejét, hogy megtekinthesd a kilátást.

KAPTÁR arcok – Őzse Attila

KAPTÁR arcok – Őzse Attila

Őzse Attila vagyok, 26 éves, Budapesten élek. Egy fotós kereső portált fejlesztünk Nagy Bendzsi barátommal most már második éve, aminek én vagyok az ötletgazdája. Roppant izgalmas feladat, eddigi életem egyik legnagyobb kihívása.

Az oldalt megtekinthetitek ITT.

Második körben pedig főállásban fotózással foglalkozom, illetve filmeztünk is sok évig. De egyszer csak rájöttem arra, hogy nehéz ennyi dolgot jól csinálni, így a filmezést már abba hagytam.

Sok-sok évig kávézókban, illetve otthonról dolgoztam. Az első 2-3 évben ez szuper volt, erre vágytam, ne kelljen sehova bejárni dolgozni, egyedül otthon azt csinálok amit akarok. Viszont az utóbbi 1-2 évben rájöttem arra, hogy az egyedüllétnek is megvannak a maga határai. Ez után elkezdtem keresni olyan alternatívákat, ahol meglehetnek a kellő szociális behatások az életemben, de megmarad a szabadságom is, tehát nem kell bejárnom fix munkahelyre. Bálint és Dalma barátaim ekkor ajánlották a KAPTÁRt, amit egyből be is jöttem kipróbálni.

Már az első nap nagyon tetszett, azóta pedig minden napomat itt töltöm. Pár hete vagyok csak a közösség része, de már most nagyon sok izgalmas embert megismertem, szuper jó fej mindenki, pontosan ez hiányzott az életemből eddig. A KAPTÁR ez által nekem leginkább inspirációt ad, inspirál a közösség, illetve az egész atmoszféra amit a hely nyújt.

🔸 Legfontosabb élettapasztalat, mióta vállalkozó/szabadúszó lettél?

Az, hogy mindig minden változik. Nincs állandó. Folyamatosan változok én is, a körülmények is, ez által érdemes folyamatosan figyelni.

🔸 Mi a legizgalmasabb számodra új kihívásokban?

Mindig is érdekelt, az, hogy meddig tudok elmenni, mik a saját határaim. Ezzel kb. 18 éves korom óta kísérletezem, amióta elkezdtem fotózni / vállalkozni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy önveszélyes vagyok. :-)

Na de viccen kívül, egy új kihívásban az tetszik, hogy mindig meg lehet újulni benne. Én személy szerint utálom a monotonitást. Ha már két hétig ugyan azt kell csinálnom, minden bajom van. Ha tehát úgy érzem, hogy az életem kicsit egyhangúvá vált, egyből elkezdek valami újat. Belefogok egy új projektbe, ötletbe, csinálok egy új képet, stb. De ez nem csak munkára vonatkozik, most például televásároltam otthon a lakást növényekkel. Locsolgatom, gondozgatom őket. Ez is egy izgalmas feladat, hogy jól érezzék magukat, ne hervadjanak el. A kihívás számomra a megújulást jelenti, új színt hoz a mindennapjaimba. El nem tudom képzelni az életemet nélküle.

🔸 Mi a legjobb része a munkádnak?

Igazából amit én nagyon szeretek csinálni az az, hogy létrehozni valami újat, adni valamit a világnak. Sok-sok éves kemény önismereti munka után jöttem erre rá. A fotózás ugye kézenfekvő, az egy alkotói folyamat, ezért imádom. De nekem az is egy ilyen folyamat, ha kitalálok egy ötletet, abból pedig csinálok egy céget. Annál szuperebb érzés nincs, amikor adsz valamit magadból, ami tetszik az embereknek. Ez valamiféle kapcsolódás nekem a külvilággal. Amikor például csinálok egy fotót és másnap mondják sokan, hogy: “Hallod Ati, az a képed annyira jó lett, nagyon tetszik!” Na ilyenkor nagyon jó érzések fognak el. Talán ezekért a pillanatokért érdemes tovább csinálni.

Our events:

Augusztus, 2018

Megjelenítés

Nincsenek események

Kategória

KAPTÁR blog – Sign up!


Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál