„A szabadúszásban nem az úszás legnagyobb jóság, hanem a szabadság!”, fogalmazott nemrég egy KAPTÁRlakó. Bár nem ez volt a szándéka, valószínűleg a freelancer-filozófia alaptételét alkotta meg.

Sokan azért választják a KAPTÁRt más coworking irodákkal szemben, mert nálunk sokszínű a közösség – méghozzá a szó mindenféle értelmében.

A KAPTÁRba a világ minden tájáról és a lehető legváltozatosabb szakmai háttérrel csekkolnak be az emberek. Ők talán abban egyformák csak, hogy egyikük sem kér a ’munkaidő’ és a ’munkahely’ fogalmának klasszikus felfogásáből. A szabadságukat azonban már nagyon is másféleképpen szeretik megélni!

Van, aki a tervezhető, fix havi díjat szereti, meg az állandóságot. Neki már attól diszkomfort érzése támad, ha nem ugyanarra a helyre telepedhet le, mint tegnap. Van, aki épp attól tudna sikítófrászt kapni, ha minden változatlan lenne körülötte. Őt az inspirálja, ha egyszer a heverőnkre huppanhat le, másszor meg az állópultunknál dolgozhat, lehetőleg mindig új arcok társasáságban.

Van, aki attól érzi magát hatékonynak, ha az egész irodáját a hátizsákjában hordhatja és rugalmasan fizethet az irodahasználatért. Van, akit viszont az inspirál, hogy saját munkaállomása lehet, otthonról hozott monitorral, bögrével és a gyerek/kutya (esetleg kölyökkutya) fényképével az asztalon.

Van, aki villámkapusként működik: ő csak akkor fut „hátra”, amikor helyzet van. Ősszevissza jár be a KAPTÁRba és nagyon értékeli azt, hogy ezt éjjel-nappal és hétvégén is megteheti. Ettől azonban még éppolyan egyenrangú tagja a közösségünknek, mint az „állandó lakók”. Van, aki teljes műszakokat szeret lenyomni nálunk, és sosem cipeli magával a számítógépét vagy a telefontöltőjét, neki épp az fontos, hogy a KAPTÁRban még a legféltettebb holmiját is biztonságban tudhatja.

Ezt a kétféle szabadúszó-karaktert felismerve alkottuk meg a FLEXIE- és a FIXIE-csomagjainkat.

A FLEXIE-knek nincs saját asztaluk: ők oda ülnek, ahova szeretnének, és a saját igényeikhez leginkább passzoló 4, 8, 13 K-s (KAPTÁRnapos) vagy havi bérletek közül választhatnak, amit aztán különböző extrákkal fejelhetnek meg, a saját szájuk íze szerint, szabadon.

flexie, fixie, szabadság, coworking, szabadúszó

A FIXIE-bérletesek saját, állandó asztalt kapnak a KAPTÁRban, amelyhez extra védelem is jár, éppen azért, hogy még egy hosszabb távollét (pl. nyaralás) esetén se kelljen azon gondolkodniuk, hol helyezzék biztonságba a munkájukhoz nélkülözhetetlen, drága kütyüket.

Ha valamelyik karakterben magadra ismertél, és FIXIEznél vagy FLEXIEznél a KAPTÁRban, kattints ide, hogy személyesen vezethessünk körbe!

Ha te sem vagy még biztos abban, vajon FIXIE vagy-e, vagy FLEXIE, akkor viszont kattints ide, és töltsd ki a vértudományos tesztünket. Vagy ugorj be hozzánk, és mi megmondjuk, ki vagy:-)

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Havonta küldünk neked egy levelet az éppen aktuális programokról és híreinkről.

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál